Φαν Χάαλ: «Είμαι στο μεγαλύτερο κλαμπ του κόσμου»

Την παρθενική του παρουσία μπροστά στους δημοσιογράφους ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε ο Λουίς Φαν Χαλ, που μίλησε για τη φιλοσοφία του, τους στόχους και τις μεταγραφές.



Φαν Χάαλ: «Είμαι στο μεγαλύτερο κλαμπ του κόσμου»

Την πρώτη του εμφάνιση ενώπιον τον δημοσιογράφων πραγματοποίησε ο νέος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λουίς Φαν Χααλ. Εχοντας δίπλα του έναν θρύλο του συλλόγου, τον Μπόμπι Τσάρλτον, μίλησε για τις πρώτες ημέρες του στην Αγγλία, απέφυγε να θέσει συγκεκριμένους στόχους για την πρώτη του σεζόν, ενώ αναφέρθηκε και στις μεταγραφές.

«Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου. Αυτό μπορώ να κάνω. Η Γιουνάιτεντ είναι το μεγαλύτερο κλαμπ στον κόσμο. Σε δύο ημέρες ξέρω ήδη πόσο σημαντική είναι η Γιουνάιτεντ, αλλά και πόσο σημαντικοί είναι οι σπόνσορες. Δεν μπορώ να δώσω πρόβλεψη, επειδή ποτέ δεν ξέρεις. Κανείς δεν είχε προβλέψει ότι η Ολλανδία θα πήγαινε τόσο μακριά στο Μουντιάλ ή ότι η Γερμανία θα κέρδιζε την Βραζιλία 7-1» απάντησε στο ερώτημα για το ποιος είναι ο στόχος της ερχόμενης περιόδου για μια ομάδα που πέρυσι τερμάτισε έβδομη.

Ο Φαν Χάαλ δεν θέλησε επίσης να δώσει κάποιο… χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να αλλάξει τη Γιουνάιτεντ που άφησε πίσω του ο Μόγιες, ενώ αναφερόμενος στις μεταγραφές είπε ότι θα λάβει τις αποφάσεις του μετά από 3-4 εβδομάδες.

«Η μέθοδός μου είναι πάντα η ίδια. Θέλω πρώτα να δω τους παίκτες που έχω τώρα. Να δω τις πρώτες εβδομάδες τι μπορούν να κάνουν. Ισως μετά να αγοράσουμε άλλους ποδοσφαιριστές. Ο Σο και ο Ερέρα ήταν ήδη στη λίστα. Εδωσα την έγκρισή μου επειδή μου αρέσουν. Θέλω να δω τους νυν παίκτες να εφαρμόζουν τη φιλοσοφία μου»

Αποφεύγοντας γενικά τις βαρύγδουπες τοποθετήσεις, ο Ολλανδός προπονητής είπε ότι «η Γιουνάιτεντ με πήρε επειδή οι άνθρωποί της ήταν  ενθουσιασμένοι με τη φιλοσοφία του».

Επίσης, επιβεβαίωσε τον ρόλο που θα έχει ο Νίκι Μπατ (προπονητής στις ρεζέρβες), αλλά σε εκκρεμότητα άφησε τι θα συμβεί με τον Πολ Σκόουλς και τον Γκάρι Νέβιλ.