Χάνει Σουάρες η Λίβερπουλ!

Η ΦΙΦΑ έκρινε ένοχο τον Λουΐς Σουάρες για το… δάγκωμα στον Τζιόρτζιο Κελίνι, επιβάλλοντάς του ποινή εννέα αγωνιστικών (!) και παράλληλα έθεσε τον επιθετικό της Λίβερπουλ εκτός κάθε ποδοσφαιρικής δραστηριότητας για τέσσερις μήνες.



Χάνει Σουάρες η Λίβερπουλ!

Την απόφαση της για την υπόθεση του Λουΐς Σουάρες ανακοίνωσε η πειθαρχική επιτροπή της ΦΙΦΑ, κρίνοντας ένοχο τον επιθετικό της Λίβερπουλ για το… δάγκωμα στον Τζιόρτζιο Κελίνι στο ματς της Ουρουγουάης με την Ιταλία.

Ο 27χρονος επιθετικός τιμωρήθηκε με ποινή εννέα διεθνών αγωνιστικών, η οποία ξεκινά από το προσεχές ματς της Ουρουγουάης με την Κολομβία, και παράλληλα τον έθεσε εκτός από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τους επόμενους τέσσερις μήνες. Επιπλέον, ο φορ της Λίβερπουλ θα πληρώσει πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων.

Το ζήτημα είναι ότι κανείς θα περίμενε ότι η ποινή θα ισχύει μόνο για παιχνίδια της Ουρουγουάης, όμως και οι «ρεντς» επηρεάζονται από την απόφαση της ΦΙΦΑ, μια και ο Σουάρες (εφόσον τελικά παραμείνει στο «Ανφιλντ») δεν θα μπορεί να βοηθήσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Μπρένταν Ρότζερς για τα 12 πρώτα ματς της σεζόν.

Να σημειωθεί ότι δικαίωμα έφεσης έχει μόνο η ΠΟ της Ουρουγουάης και ο ποδοσφαιριστής. Πάντως, ακόμα και αν αυτή κατατεθεί σήμερα ο Σουάρες δεδομένα δεν θα αγωνιστεί στον αγώνα του Σαββάτου με την Κολομβία.

Σε ότι έχει να κάνει με τη Λίβερπουλ, δεν αποκλείεται οι «ρεντς» να έχουν συμπεριλάβει στο συμβόλαιο του Σουάρες σχετικό όρο, ειδικά μετά και το περυσινό αντίστοιχο περιστατικό με τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς (σ.σ.: τότε ο Σουάρες είχε τιμωρηθεί με 10 αγωνιστικές) και κατά κάποιο τρόπο να περιορίσουν τη… ζημιά, τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο.

Τέλος, αν δεν αλλάξει κάτι με το μέγεθος της τιμωρίας του Σουάρες, τα ματς που θα έχει χάσει ο Ουρουγουανός επιθετικός εξαιτίας… δαγκώματος θα φτάσουν τα 38. Δηλαδή, μια ολόκληρη σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ!