Τέλος η δράση για τον Γκιγκς

Μόνο την ιδιότητα του βοηθού προπονητή θα έχει από την επόμενη σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ράιαν Γκιγκς, αφού ανακοίνωσε κι επίσημα το φινάλε της ποδοσφαιρικής του καριέρας. «Θέλω να μάθω από τον Φαν Χάαλ αλλά και να τον βοηθήσω όσο μπορώ» είπε για τη νέα του δουλειά. 



Τέλος η δράση για τον Γκιγκς

O Ουαλός σούπερ σταρ, έπειτα από 24 χρόνια παρουσίας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (από την ηλικία των 14 ετών), αλλάζει σελίδα στη ζωή του, αφού ακολουθεί νέο δρόμο στα επαγγελματικά του.

Αποφάσισε να «κρεμάσει» οριστικά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να υπηρετήσει πλέον την αγαπημένη του ομάδα μονάχα από τον πάγκο, έχοντας αποδεχθεί την πρόταση για να αποτελέσει βοηθό του Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων».

«Είμαι ενθουσιασμένος που έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι στο πλευρό ενός τόσο σπουδαίου προπονητή. Είμαι σίγουρος πως θα μάθω πολλά δίπλα του όσον αφορά την προπονητική και θα προσπαθήσω να συνεισφέρω κι εγώ με όσα γνωρίζω. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και είμαι πανευτυχής που θα συνεχίσω να βρίσκομαι στην ομάδα» είπε αρχικά ο Ράιαν Γκιγκς, που επισημοποίησε το φινάλε της ποδοσφαιρικής του καριέρας, μέσω επιστολής. 

Αναλυτικά όσα έγραψε ο πολύπειρος άσος:

«Είναι μια φανταστική μέρα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Λουίς Φαν Χάαλ είναι εκπληκτικός προπονητής και εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι δίπλα του. Σας εγγυώμαι ότι η ομάδα θα επιστρέψει στις επιτυχίες άμεσα.

Δράττομαι της ευκαιρίας, όμως, για να ανακοινώσω και το φινάλε της ποδοσφαιρικής μου καριέρας. Ανοίγω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου και είμαι ενθουσιασμένος. Είμαι περήφανος, ευλογημένος και πολύ χαρούμενος που έχω καταφέρει να τιμήσω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 963 φορές και την εθνική ομάδα της Ουαλίας 64 φορές.

Ήταν όνειρό μου να παίξω στη Γιουνάιτεντ και παρά τη λύπη μου για το φινάλε της ποδοσφαιρικής μου καριέρας, είμαι χαρούμενος που εκπλήρωσα τα όνειρά μου και έπαιξα δίπλα σε σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Συνεργάστηκα με τον εκπληκτικό προπονητή που λέγεται Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και έπαιξα για τους καλύτερους οπαδούς. Είμαι ευγνώμων στους φίλους του συλλόγου για τη στήριξή τους.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά και όσους πέρασαν από την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια που αγωνιζόμουν εγώ. Δεν θα φτάναμε σε τόσες επιτυχίες αν δεν ήταν όλα τόσο ιδανικά στο εσωτερικό της Γιουνάιτεντ. Δεν θα κατακτούσαμε 34 τρόπαια χωρίς αυτούς.

Ευχαριστώ επίσης και τους φίλους μου αλλά και την οικογένειά μου για την αγάπη και τη στήριξη.

Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Είμαι περήφανος, αλλά ταυτόχρονα και λυπημένος που κλείνει αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου, όμως ανοίγει ένα άλλο. Θέλω να ξέρουν όλοι οι οπαδοί πως οι ιδιοκτήτες αυτού του συλλόγου, ο προπονητές και όλοι εμείς, κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψει οι ομάδες στις επιτυχίες. Ευελπιστώ να είμαι παρών σε κάθε βήμα που θα κάνουμε στην προσπάθεια επιστροφής στην κορυφή.

Ευχαριστώ όλους εσάς, τους υπέροχους οπαδούς. Αγάπησα και απόλαυσα κάθε λεπτό που βρισκόμουν στο γήπεδο, φορούσα τη φανέλα της Γιουνάιτεντ και αγωνιζόμουν για τον καλύτερο σύλλογο στον κόσμο».