Μουρίνιο: «Special ομάδα η Ατλέτικο»!

Με τα καλύτερα λόγια για τη δυναμική της Ατλέτικο Μαδρίτης μίλησε ο Ζοσέ Μουρίνιο, μία ημέρα πριν τη συνάντησή τους στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.



Μουρίνιο: «Special ομάδα η Ατλέτικο»!

Ο προπονητής της Τσέλσι χαρακτήρισε τους «ροχιμπλάνκος»... special ομάδα, όμως δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι στην Ισπανία υποστηρίζει τη μισητή αντίπαλο, Ρεάλ Μαδρίτης!

Επιπλέον, αποκάλυψε έμμεσα ότι- απόντος του Σάμουελ Ετό- ο Φερνάντο Τόρες θα ξεκινήσει βασικός στο παιχνίδι της Τρίτης, ενώ φάνηκε σίγουρος ότι παρά τους δεσμούς αγάπης που τον συνδέουν με την Ατλέτικο, ο Ισπανός φορ θα βάλει τα δυνατά του για να βοηθήσει τους Λονδρέζους.

«Το ότι έφτασες στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και μάχεσαι για τον τίτλο στην Ισπανία, σημαίνει ότι είσαι... special ομάδα. Κανένας από τους συλλόγους που έφτασε εδώ δεν έχει κακή ομάδα. Η Ατλέτικο δεν αποτελεί εξαίρεση. Την είδα σε πολλά παιχνίδια. Μελέτησα πολύ και προσπάθησα να προετοιμάσω τους παίκτες μου για ό,τι συναντήσουν. Μίλησα στους ποδοσφαιριστές μου για τις δυνατότητές της. Είναι μια ομάδα που σεβόμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος προπονητής. 

Βέβαια, δεν θα μπορούσε να μη ρίξει και τη... μπηχτή του: «Στην Ισπανία η ομάδα μου είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και όταν νικά σε διοργανώσεις που δεν έχω συμμετοχή, χαίρομαι».

Όσον αφορά την επιστροφή του Φερνάντο Τόρες στο γήπεδο που μεγαλούργησε στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και το κατά πόσο αυτό μπορεί να επηρεάσει την απόδόσή του, ο Μουρίνιο απάντησε: «Μίλησα μαζί του για το ισπανικό ποδόσφαιρο και είναι μεγάλος υποστηρικτής της Ατλέτικο, αλλά και επαγγελματίας. Τα λεπτά που θα βρεθεί αύριο στο γήπεδο θα δώσει τα πάντα για την Τσέλσι, ως επαγγελματίας».

Η κουβέντα στη συνέχεια πήγε στον τερματοφύλακα της Ατλέτικο, Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος ανήκει στην Τσέλσι και πρόσφατα πήρε την άδεια από την ΟΥΕΦΑ να αγωνιστεί στους ημιτελικούς: «Δεν μιλάω για ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκονται στην Τσέλσι. Θα πρέπει να αποδεχτούμε την απόφαση της ΟΥΕΦΑ. Εγώ δεν κάνω σχόλιο».

Καταλήγοντας, οι εκπρόσωποι Τύπου ζήτησαν απο τον πολυνίκη προπονητή να τους σχολιάσει τις αποτυχημένες απόπειρές του από τον πάγκο των «μπλε» για την κατάκτηση της κορυφής, με τον ίδιο να απαντά: «Δεν έχω εκκρεμείς δουλειές στο Τσάμπιονς  Λιγκ με την Τσέλσι. Έβαλα τα δυνατά μου, μερικές φορές όμως νικάς και άλλες χάνεις. Δύσκολα ένας ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ κρίνεται από το πρώτο παιχνίδι. Δεν ξέρω αν είναι πλεονέκτημα για εμάς το ότι θα δώσουμε το δεύτερο ματς στην έδρα μας. Σε έναν ημιτελικό είχαμε ηττηθεί στα πέναλτι και σε έναν άλλον από γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».