Κρίσταλ Πάλας – Σαουθάμπτον (preview)

Τα κεφάλια μέσα για τους περισσότερους διεθνείς Άγγλους παίκτες της Σαουθάμπτον, οι οποίοι μετά το μεσοβδόμαδο «διάλειμμα» για τις υποχρεώσεις τους με την εθνική Αγγλίας ταξιδεύουν στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας για την 29η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με τους γηπεδούχους να παλεύουν για την παραμονή τους στην λίγκα.



Κρίσταλ Πάλας – Σαουθάμπτον (preview)

Η Σαουθάμπτον βρίσκεται στην 9η θέση του πρωταθλήματος και όμως είχε τέσσερις εκπροσώπους στην εθνική Αγγλίας, στο μεσοβδόμαδο φιλικό -και ένα από τα crush test  για το Παγκόσμιο Κύπελλο- κόντρα στην Δανία. Οι Άνταμ Λαλάνα, Ρίκι Λάμπερτ, Τζέι Ροντρίγκες και ο «νέος» στο σύνολο του Ρόι Χότζον, Λουκ Σο, επέστρεψαν στις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Μαουρίσιο Ποκετίνο και μαζί με την υπόλοιπη ομάδα θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο για το παιχνίδι κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας.

Για τους φιλοξενούμενους το παιχνίδι είναι «τι είχα και τι έχασα», αφού με 39 βαθμούς πλέον δεν κυνηγάνε τίποτα. Η παραμονή, εξασφαλισμένη (εκτός αν γυρίσει η Γη ανάποδα), η πεντάδα, μακρινό όνειρο (αν και η χρονιά άρχισε με περίσσια φιλοδοξία).

Από την άλλη, για την Πάλας κάθε ματς είναι σημαντικό και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Με μόλις 27 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την ζώνη του υποβιβασμού, ο Τόνι Πιούλις γνωρίζει πως η ομάδα του πρέπει να κερδίσει άμεσα, όπως έκανε και πριν από δύο αγωνιστικές με την τεράστιας σημασίας επικράτηση κόντρα στην Γουέστ Μπρομ (3-1).

Αγωνιστικά νέα:

Οι Τζο Λέντλεϊ, Ντέμιεν Ντιλέινι και Καγκίσο Ντιγκατσόι είναι αμφίβολοι, με τους δύο πρώτους να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για να προλάβουν να στελεχώσουν το σύνολο των γηπεδούχων.

Στην αντίπερα όχθη, το δυνατό κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Λόβρεν-Φόντε επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, με τον Γκαστόν Ραμίρες να είναι και πάλι πλήρως υγιής, έχοντας κάνει και την επανεμφάνισή του στην ενδεκάδα των «αγίων» την περασμένη εβδομάδα προερχόμενος από τον πάγκο.

Πιθανές ενδεκάδες:

Κρίσταλ Πάλας (4-5-1): Σπερόνι – Γουόρντ, Ντιλέινι, Νταν, Παρ – Πάντσεον, Γιέντινακ, Λέντλεϊ, Μπολάσι, Ινς – Μάρεϊ

Σαουθάμπτον (4-5-1): Μπόρουτς – Τσέιμπερς, Λόβρεν, Φόντε, Σο – Σ. Ντέιβις, Σνάιντερλιν, Κορκ, Ροντρίγκες, Λαλάνα – Λάμπερτ