Νόριτς – Στόουκ (preview)

Με κοινό στόχο την επιβίωση στην Πρέμιερ Λιγκ, Νόριτς και Στόουκ αναμετρώνται στο «Κάροου Ρόουντ» για την 29η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Μεγαλύτερη ασφάλεια αισθάνονται προς το παρόν οι «πότερς», νίκη πάση θυσία θέλουν τα «καναρίνια».



Νόριτς – Στόουκ (preview)

Παρόμοια με την περσινή σεζόν είναι η κατάσταση για τις δύο ομάδες αυτή τη στιγμή στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στα τέλη Απριλίου του 2013, η Στόουκ κέρδισε τη Νόριτς 1-0 στο «Μπριτάνια», έφτασε τους 40 βαθμούς που της εξασφάλιζαν ουσιαστικά την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, ενώ τα «καναρίνια» έμειναν να αγχώνονται μέχρι το τέλος για να κρατηθούν «ζωντανά».

Φέτος, ενδεχόμενη κατάκτηση τριών βαθμών για την ομάδα του Κρις Χιούτον θα την οδηγήσει στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη, ειδάλλως, αν η Στόουκ καταφέρει να φύγει νικήτρια, τότε οι γηπεδούχοι θα πρέπει να συνεχίσουν και φέτος με το άγχος.

Το «Κάροου Ρόουντ» κατάφερε φέτος να οδηγήσει τη Νόριτς σε νίκες επί των Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ και οι άνθρωποι του συλλόγου ευελπιστούν οι οπαδοί να δώσουν ξανά πολύ μεγάλη ώθηση στους ποδοσφαιριστές για το θετικό αποτέλεσμα.

Η ήττα (4-1) από την Άστον Βίλα, σε ένα ματς μάλιστα που τα «καναρίνια» προηγήθηκαν, προκάλεσε απογοήτευση, αλλά μπροστά στο κοινό της, η ομάδα έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα τελευταία ματς! Αντίθετα, οι «πότερς» προέρχονται από την επικράτηση (1-0) επί της Άρσεναλ, όμως σκοράρουν πολύ δύσκολα μακριά από το «Μπριτάνια» και η τελευταία τους νίκη σε έδρα αντιπάλου, είναι το 1-0 επί της Γουέστ Χαμ, στις 31 Αυγούστου 2013!

Με την ελπίδα να προλάβει το ματς ο Ρίκι Φαν Βολφσβίνκελ που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο παραμένουν οι άνθρωποι της Νόριτς, διαθέσιμος θα είναι ο Σνόντγκρας, έτοιμοι και οι Γιόμπο και Μάρτιν Όλσον.

Ο Τσάρλι Άνταμ θα απουσιάσει από τη μεσαία γραμμή της Στόουκ αφού τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές για το χτύπημα στον Ολιβιέ Ζιρού, πράγμα που σημαίνει πως ίσως τον αντικαταστήσει ο Στίβεν Ενζονζί.

Πιθανές ενδεκάδες:

Νόριτς (4-4-1-1): Ρούντι – Μάρτιν, Γιόμπο, Μπασόνγκ, Όλσον – Σνόντγκρας, Τετέι, Τζόνσον, Ρέντμοντ – Χούλαχαν – Χούπερ

Στόουκ (4-2-3-1): Μπέγκοβιτς – Κάμερον, Σόουκρος, Γουίλσον, Πίετερς – Ενζονζί, Γουέλαν – Γουόλτερς, Άιρλαντ, Αρναούτοβιτς - Κράουτς