Τσέλσι – Τότεναμ (preview)

Το λονδρέζικο ντέρμπι ξεχωρίζει στην «κουτσουρεμένη» 29η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ! Η Τσέλσι, υποδέχεται την Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με στόχο να διευρύνει ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τους διώκτες της. Η πρώτη από μια σειρά κρισιμότατων αναμετρήσεων είναι η σημερινή για τα «σπιρούνια».



Τσέλσι – Τότεναμ (preview)

Μετά και το 3-1 επί της Φούλαμ, πριν από μια εβδομάδα, οι «μπλε» του Λονδίνου έχουν αποσπαστεί στο +4 από τις Λίβερπουλ και Άρσεναλ που βρίσκονται στη 2η κι την 3η θέση αντίστοιχα. Βέβαια, παρά το +6 που έχει αναπτύξει από τη Μάντσεστερ Σίτι το σύνολο του Μουρίνιο, σήμερα το βράδυ θα έχει τρία ματς περισσότερα από τους «πολίτες».

Για τον λόγο αυτό, η Τσέλσι θέλει να εκμεταλλευτεί και την έδρα της σε αυτό το ντέρμπι, ώστε να πάρει ακόμα ένα πολύτιμο «τρίποντο», να διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας και να πορευτεί μέχρι το φινάλε με ψυχραιμία, κάνοντας κουμάντο.

Από την άλλη, η Τότεναμ ξέρει πως ο Μάρτιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας για τη φετινή της πορεία. Με παιχνίδια απέναντι σε Άρσεναλ, Σαουθάμπτον, Λίβερπουλ και δύο ματς κόντρα στη Μπενφίκα για το Γιουρόπα Λιγκ, η ομάδα του Σέργουντ θα πρέπει να επιδείξει πρώτα απ’ όλα χαρακτήρα κι έπειτα δύναμη και αντοχή.

Η προσπάθεια των «σπιρουνιών» για κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της παρουσίας στην 5η θέση με το -4 από τη Σίτι που το βράδυ θα έχει τρία ματς λιγότερα από τους Λονδρέζους. Παρ’ όλα αυτά, ο Σέργουντ συνεχίζει το έργο του, η ομάδα του παρουσιάζει καλό πρόσωπο, αλλά αυτό ίσως δεν αποδειχθεί αρκετό αν η διοίκηση του συλλόγου πάρει την απόφαση να τον αντικαταστήσει το καλοκαίρι.

Στα αγωνιστικά, έτοιμος είναι ο Εντέν Αζάρ που δεν είχε κάτι σοβαρό μετά το φιλικό του Βελγίου κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, βασικός αναμένεται να είναι ο Τόρες λόγω του ότι ξεκουράστηκε σε αντίθεση με τον Ετό που έπαιξε για το Καμερούν.

Διαθέσιμος για την Τότεναμ ο Κρίστιαν Έρικσεν που δεν αγωνίστηκε καθόλου στο φιλικό των Δανών απέναντι στην Αγγλία, ανέτοιμος ο Κάιλ Γουόκερ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τσέλσι (4-2-3-1): Τσεχ – Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα – Ραμίρεζ, Μάτιτς – Γουίλιαν, Σούρλε, Αζάρ – Τόρες

Τότεναμ (4-4-2): Γιορίς – Νόουτον, Ντόουσον, Βερτόνχεν, Φράιερς – Λένον, Ντεμπελέ, Παουλίνιο, Τάουνσεντ – Σολδάδο, Βερτόνχεν