Αδιόρθωτη! (video)

Στο πρωτάθλημα βρίσκεται πίσω. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε. Και ενώ όλοι περίμεναν πως το πάθημα θα της γίνει μάθημα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε εκτός τελικού του Λιγκ Καπ, καθώς ηττήθηκε από την Σάντερλαντ στην διαδικασία των πέναλτι με 2-1, έπειτα από το 2-1, όπως διαμορφώθηκε στην κανονική διάρκεια και την παράταση.



Αδιόρθωτη! (video)

Μπορεί να ξεκίνησε το παιχνίδι κάνοντας το… καθήκον της, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε πάση θυσία την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας, αλλά αυτή δεν ήρθε ποτέ αφού οι «κόκκινοι διάβολοι» έδωσαν δικαιώματα στη Σάντερλαντ και τελικά το πλήρωσαν στην διαδικασία των πέναλτι.

Μετά από μία όχι και τόσο ενθουσιώδη κανονική διάρκεια, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση με τον Τζόνι Έβανς να σκοράρει στο 37ο λεπτό, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Με τα εκτός έδρας γκολ να μετράνε μόνο στην παράταση, οι παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ γνώριζαν πως έπρεπε να ανεβάσουν ρυθμούς στα 30 έξτρα λεπτά, και ανταμείφτηκαν γι’ αυτό όταν ο Φίλιπ Μπράντσλεϊ ισοφάρισε σε 1-1 στο 118’. Το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα, αφού στο 120' ο Χαβιέρ Ερνάντες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με… άτσαλο πλασέ και συγχρόνως το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.

Με τους Γκάρντνερ και Γουέλμπεκ να αστοχούν για τις ομάδες τους και τον Ντε Χέα να αποκρούει το δεύτερο πέναλτι της Σάντερλαντ, πρώτη προβάδισμα πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την εύστοχη εκτέλεση του Ντάρεν Φλέτσερ. Η ισοφάριση σε 1-1 ήρθε από τον Μάρκος Αλόνσο, για να ακολουθήσει απόκρουση του Μανόνε στο πέναλτι του Γιανουζάι. Ο Κι έδωσε προβάδισμα στις «μαυρόγατες», για να έρθει ο Φιλ Τζόουνς και να στείλει τη μπάλα εκτός εστίας. Ωστόσο ο Άνταμ Τζόνσον δεν τελείωσε εκεί το παιχνίδι, δίνοντας την ευκαιρία στον Ράφαελ να κάνει το 2-2. Παρ’ όλα αυτά ο Βραζιλιάνος αστόχησε κι αυτός με τη σειρά του και η Σάντερλαντ έφυγε με χαμόγελο από το «Ολντ Τράφορντ», όπως και πολλές άλλες ομάδες τη φετινή σεζόν.

Το ματς:

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Λίγο η αμυντικογενής προσέγγιση του αγώνα από τους φιλοξενούμενους, λίγο το άγχος των γηπεδούχων, είχαν ως αποτέλεσμα να μην απειληθούν οι δύο τερματοφύλακες. Αυτός που ένιωσε πρώτος την παρουσία των αντίπαλων ποδοσφαιριστών ήταν ο Νταβίδ Ντε Χέα, ο οποίος είδε σουτ του Φάμπιο Μπορίνι στο 21’ να περνάει ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του. 16 λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Βίτορ Μανόνε να… μπει στο παιχνίδι, όταν το γέμισμα του Καγκάβα βρήκε στο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Γουέλμπεκ αλλά ο Ιταλός πορτιέρε πρόλαβε τον Άγγλο στράικερ. Δευτερόλεπτα αργότερα ωστόσο ήρθε το γκολ για τους παίκτες του Μόγιες! Έπειτα από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Γουέλμπεκ, εκείνος έστειλε την μπάλα προς την εστία με… κάτι σαν σουτ, για να έρθει ο Έβανς και με κοντινή κεφαλιά να κάνει το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν επίσης φτωχό σε παραγωγή φάσεων και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 78ο λεπτό για να σημειωθεί κάτι αξιόλογο. Ο Άνταμ Τζόνσον «στόπαρε» ωραία σέντρα του Μπορίνι και δοκίμασε την τύχη του από κοντινή απόσταση, αλλά είδε τον… ιπτάμενο Άλεξ Μπίτνερ να σταματάει την πορεία της μπάλας και να τη στέλνει σε κόρνερ. Και μπορεί οι γηπεδούχοι να γλίτωσαν το… έμφραγμα, αλλά το πάθημα δεν τους έγινε μάθημα και δύο λεπτά αργότερα θα μπορούσαν να έχουν ισοφαριστεί και πάλι. Ωστόσο παρά την ωραία του ενέργεια, ο Μάρκος Αλόνσο δεν κατάφερε να ευστοχήσει στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και εκεί συνέβησαν... πράγματα και θαύματα! Η Σάντερλαντ γνώριζε ότι το 1-0 την έστελνε εκτός συνέχειας και ανέβασε αισθητά την απόδοσή της, αλλά παραλίγο να το πληρώσει. Ο Γιανουζάι, που ήταν σε πολύ καλή ημέρα, έβγαλε τον Τσιτσαρίτο σε σημείο βολής, όμως εκείνος αστόχησε. Χωρίς ιδιαίτερες στιγμές, ήρθε το 118ο λεπτό για το 1-1 με τον Μπράντσλεϊ να σκοράρει με μακρινό σουτ και λάθος υπολογισμό του Ντε Χέα. Παρ' όλα αυτά, η πρόκριση για την Σάντερλαντ δεν ήρθε τόσο... εύκολα, με τον Τσιτσαρίτο να ρεφάρει την χαμένη του ευκαιρία και έπειτα από σέντρα του Γιανουζάι (και πάλι) να κάνει το 2-1 και να στέλνει το παιχνίδι στα πέναλτι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Έβανς, Μπίτνερ (85′ Εβρά), Ράφαελ, Σμόλινγκ, Κάρικ (95′ Τζόουνς), Φλέτσερ, Γιανουζάι, Καγκάβα (61′ Βαλένσια), Γουέλμπεκ, Ερνάντες

Σάντερλαντ: Μανόνε, Μπράουν, Ο'Σέι, Μπάρντσλεϊ, Αλόνσο, Τζόνσον, Κάτερμολ (83′ Γκάρντνερ), Κι, Κόλμπακ, Φλέτσερ, Μπορίνι (86′ Άντιντορ)