Κάρντιφ – Γουέστ Χαμ (preview)

Η αναζωογονημένη και αποφασισμένη για βαθμολογική αναρρίχηση, Κάρντιφ, υποδέχεται για την 21η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ τη Γουέστ Χαμ που καλείται να βρει τα ψυχικά αποθέματα και τις δυνάμεις ώστε να παλέψει για το θετικό αποτέλεσμα στην Ουαλία.



Κάρντιφ – Γουέστ Χαμ (preview)

Οι «bluebirds», με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο, την πρώτη νίκη του Νορβηγού κόουτς στο 2-1 επί της Νιούκαστλ για το Κύπελλο Αγγλίας και έχοντας ήδη την πρώτη μεταγραφή του Ιανουαρίου, δείχνουν πως βαδίζουν πλέον σε νέα μονοπάτια.

Η επιλογή του Βίνσεν Ταν να αντικαταστήσει τον Μάλκι Μακάι με έναν προπονητή που «διψάει» για επιτυχίες και που μπορεί να κερδίσει τους οπαδούς, αποδεικνύεται από την αρχή σωστή και η Κάρντιφ, θέλει στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος να πανηγυρίσει νίκες και στο φινάλε, την σωτηρία της στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η Γουέστ Χαμ, ταξίδεψε στην Ουαλία… ψυχολογικά διαλυμένη. Μετά την «πεντάρα» στο Κύπελλο από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ήρθε η «εξάρα» από τη Μάντσεστερ Σίτι στον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ και στην ομάδα υπάρχουν μονάχα σκυμμένα κεφάλια.

Ο Σαμ Άλαρνταϊς ξέρει πως έχει τη στήριξη των ιδιοκτητών του συλλόγου, αλλά πρέπει και ο ίδιος να κάνει κάτι για να έχει διάρκεια αυτό, αφού, αν συνεχίσει η ομάδα να δέχεται τη μια «σφαλιάρα» μετά την άλλη, ο «Big Sam» θα διαβεί την πόρτα της εξόδου από το «Άπτον Παρκ» άμεσα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μάγκνους Βολφ Έικρεμ που αποκτήθηκε πριν λίγες μέρες, ενδέχεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Κάρντιφ στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Αυξημένες οι πιθανότητες επιστροφής του Κρεγκ Μπέλαμι έπειτα από δύο μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα στο γόνατο και τον αστράγαλο.

Για τη Γουέστ Χαμ, δεν αποκλείεται να ήρθε η ώρα της μεγάλης επιστροφής του Άντι Κάρολ στη δράση έπειτα από οχτώ μήνες, με τον Άλαρνταϊς, ωστόσο, να κάνει λόγο για ρίσκο που θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή αν θα πάρει.

Πιθανές ενδεκάδες:

Κάρντιφ (4-2-3-1): Μάρασαλ – Κατρίν, Κόκερ, Τέρνερ, Τέιλορ – Μεδέλ, Γουίτινγχαμ – Κιμ, Ματς, Οντεμβίγκι – Κάμπελ

Γουέστ Χαμ (4-3-3): Γιασκελάινεν – Ντεμέλ, Τόμκινς, Τζόνσον, ΜακΚάρτνεϊ – Νομπλ, Ντιαμέ, Κόλισον – Ντάουνινγκ, Κάρλτον Κόουλ, Τζάρβις