Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σουόνσι (preview)

«Εκδίκηση» για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Αγγλίας ή... πελατειακή σχέση; Η «προβληματική» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα εκ νέου τη Σουόνσι κι αυτή την φορά δεν θέλει να φύγει με κατεβασμένο κεφάλι απ’ το «Ολντ Τράφορντ».



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σουόνσι (preview)

Χειρότερα δεν θα μπορούσε να μπει το 2014 για τους «κόκκινους διαβόλους». Τρεις σερί ήττες, σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, εκ των οποίων οι δύο μέσα στο «σπίτι» τους. Ούτε εβδομάδα δεν έχει περάσει από την επίσκεψη των Ουαλών στο Μάντσεστερ για τον θεσμό του Κυπέλλου, όπου με γκολ στο 90’ πέταξαν εκτός συνέχειας την ομάδα του Μόγιες.

Και στο πρωτάθλημα τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά για τους πρωταθλητές που έχουν μείνει στην έβδομη θέση με 34 βαθμούς, στο -11 από την κορυφή και την Άρσεναλ, στο -5 από τη Λίβερπουλ και την τέταρτη θέση. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχαν περάσει με το εμφατικό 4-1 απ’ την Ουαλία και ελπίζουν να βάλουν... φρένο στο αρνητικό σερί των δύο τελευταίων εβδομάδων.

Η ομάδα του Λάουντρουπ μπορεί να έρχεται από τον θρίαμβο στο Κύπελλο Αγγλίας, ωστόσο στην Πρέμιερ Λιγκ είναι σε... ύφεση. Οι «κύκνοι» έχουν να νικήσουν από τις 4 Δεκεμβρίου, έχοντας επτά σερί ματς δίχως την χαρά του τριπόντου. Και γενικά φέτος μακριά από το «Liberty» δυσκολεύονται αρκετά, αφού είναι χαρακτηριστικό πως μετρούν μόλις μία νίκη στα τελευταία επτά εκτός έδρας ματς τους. Με οδηγό όμως το διπλό στον μακροβιότερο θεσμού του ποδοσφαίρου ελπίζουν να κάνουν το... back to back.

Για ακόμα μια φορά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παραταχθεί με πολλά και σοβαρά προβλήματα. Εκτός είναι τα δύο βαριά... χαρτιά της, Γουέιν Ρούνεϊ και Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Τζόουνς, Νάνι και Φέρντιναντ είναι εξίσου εκτός, ενώ ο Μόγιες δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε τους Φελαϊνί, Γιανγκ και Φάμπιο (τιμωρημένος).

Πολλά τα θέματα και στη Σουόνσι, κυρίως στην επίθεση. Δεν θα αγωνιστούν οι Μίτσου, Ντάιερ, Πάμπλο Ερνάντεζ, Λαμά, Ντε Γκούζμαν, Τιενταλί και Βορμ!

Πιθανές συνθέσεις:

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Έβανς, Εβρά, Κάρικ, Κλέβερλι, Βαλέντσια, Καγκάβα, Γιανουζάι, Γουέλμπεκ

Σουόνσι: Τρεμέλ, Ράνχελ, Τσίκο Φλόρες, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Κάνας, Μπρίτον, Σέλβεϊ, Βάσκεζ, Ρούτλετζ, Μπονί