Λίβερπουλ - Κάρντιφ (preview)

Η Λίβερπουλ υποδέχεται στο «Άνφιλντ» την Κάρντιφ, στο ματς που ανοίγει την αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, με στόχο τη νίκη που θα την επαναφέρει προσωρινά (ενδεχομένως και πιο… μόνιμα) στην κορυφή της βαθμολογίας. «Χαμός» με Μακάι-Ταν στους Ουαλούς. Σέντρα της αναμέτρησης στις 14:45. 



Λίβερπουλ - Κάρντιφ (preview)

Ποιος είδε την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς και δεν τη φοβήθηκε την περασμένη αγωνιστική… Οι «κόκκινοι» (με μπροστάρη για ακόμα ένα ματς τον «σεληνιασμένο» Λουίς Σουαρες) δεν έδειξαν κανένα έλεος στην Τότεναμ, την διέλυσαν με το εμφατικό 5-0 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και σε συνδυασμό το 6-3 της Σίτι επί της Άρσεναλ, μείωσαν στους δύο βαθμούς την απόσταση από την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. 

Πλέον η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην πρώτη θέση, καθώς με νίκη σήμερα κόντρα στην Κάρντιφ θα φτάσει τους 36 βαθμούς και θα γεμίσει με ακόμα περισσότερο άγχος τις Άρσεναλ (35 β.)και Τσέλσι (33 β.) που «μονομαχούν» το βράδυ της Δευτέρας (23/12) στο κλείσιμο της 17ης αγωνιστικής.

Εντελώς διαφορετική η κατάσταση στην Κάρντιφ, με το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας να είναι… πολεμικό! Οι σχέσεις του ιδιοκτήτη, Βίνσεντ Ταν με τον τεχνικό του συλλόγου, Μάλκολμ Μακάι βρίσκονται στα άκρα, με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας να στέλνει… τελεσίγραφο του τύπου «παραιτήσου ή σε απολύω» στον 41χρονο προπονητή, ο οποίος δεν παρευρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου του ματς το μεσημέρι της Παρασκευής (20/12).

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για τελευταία φορά σε ματς πρωταθλήματος το… μακρινό 1959, με τους Ουαλούς να πετυχαίνουν μια εντυπωσιακή νίκη με σκορ 4-0.

Στο πιο πρόσφατο πάντως «ραντεβού» τους στον τελικό του Λιγκ Καπ το 2012, οι «κόκκινοι» πήραν τον τίτλο, επικρατώντας στα πέναλτι μετά το ισόπαλο 2-2 στην κανονική διάρκεια και την παράταση.

Αγωνιστικά νέα:

Γνωστά τα προβλήματα στο στρατόπεδο των γηπεδούχων. Ο Μπρένταν Ρότζερς ετοιμάζει τα πλάνα του χωρίς να μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Τζέραρντ, Στάριτζ και Ενρίκε. Κανένα νεότερο αγωνιστικό πρόβλημα στην Κάρντιφ, με το μοναδικό ερωτηματικό να είναι η συμμετοχή η μη του Μπέλαμι, ο οποίος δίνει αγώνα δρόμου ώστε να προλάβει την αναμέτρηση.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον, Σκρτελ, Σακό, Φλάναγκαν, Λούκας, Άλεν, Χέντερσον, Στέρλινγκ, Κουτίνιο, Σουάρες

Κάρντιφ: Μάρσαλ, Κάθριν, Κόκερ, Τέρνερ, Τέιλορ, Μεδέλ, Γουίτιγχαμ, Κόουι, Μουτς, Οντεμβίγκι, Κάμπελ