Χωρίς οίκτο! (video)

Η σαρωτική Λίβερπουλ διέσυρε εκτός έδρας την Τότεναμ με σκορ 5-0 και απέδειξε για ακόμη μία φορά πως φέτος είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Με τον Λουίς Σουάρες σε ρόλο… μαέστρου, το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς δεν έδειξε οίκτο και πέρασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με μόλις δύο βαθμούς διαφορά από την Άρσεναλ!



Χωρίς οίκτο! (video)

Μπορεί να είχε την πίεση για κάτι καλό μετά την ήττα της Άρσεναλ, μπορεί να αγωνιζόταν εκτός έδρας απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα, αλλά αυτό δεν τη φόβισε.

Η Λίβερπουλ πέρασε σαν σίφουνας από το «White Hart Lane», παίρνοντας μία πολύ άνετη νίκη κόντρα στην Τότεναμ με 5-0, έχτισε σερί τριών επιτυχιών, και πάνω απ’ όλα πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με μόλις δύο βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

Πρωταγωνιστής ο Λουίς Σουάρες, που φόρεσε το περιβραχιόνιο απόντος του Στίβεν Τζέραρντ (ο οποίος σίγουρα θα χαμογελούσε για την μεγάλη εμφάνιση του καλού του φίλου), πέτυχε δύο τέρματα,  δημιούργησε ακόμη δύο και ήταν σημείο αναφοράς σε ακόμη ένα φετινό παιχνίδι.

Το ματς:

Ήδη πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Κουτίνιο βρέθηκε αμαρκάριστος έξω από την περιοχή της Τότεναμ, αλλά μάλλον… κρύος γύρισε απλώς τη μπάλα στον Γιορίς. Στο 17ο λεπτό ο Στέρλινγκ έκανε παράλληλη προς το τέρμα συρτή σέντρα, αλλά ο Γουόκερ παρενέβη και απομάκρυνε προ των Σουάρες και Σακό, ο οποίος είχε μείνει μπροστά από το κόρνερ. Ωστόσο στο 19ο λεπτό οι ισορροπίες άλλαξαν, με τον Λουίς Σουάρες να βάζει τη σφραγίδα του. Ο Χέντερσον γύρισε στον Ουρουγουανό, εκείνος έκανε μία τρίπλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με συρτό πλασέ στην αριστερή γωνία άνοιξε το σκορ. Στο 22’ ο Στέρλινγκ έβγαλε μόνο του τον Σουάρες μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ουγκό Γιορίς βγήκε νικητής στη δεύτερη μονομαχία τους και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 28’ ο Κουτίνιο λίγο έλειψε να βάλει ένα εκπληκτικό γκολ, αλλά στάθηκε άτυχος και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Δευτερόλεπτα αργότερα ήταν σειρά του Τζόνσον να εξαπολύσει… κεραυνό, αλλά και σε αυτή την περίπτωση η μπάλα δεν έκανε το χατήρι στους «κόκκινους», περνώντας εκατοστά εκτός εστίας. Η πρώτη καλή ευκαιρία για την Τότεναμ ήρθε στο 31’, όταν ο Χόλτμπι βρήκε τον Τσαντλί από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γιορίς έκανε τραγική έξοδο, αλλά ο Σουάρες δεν υπολόγισε σωστά και ο Γάλλος πορτέρο επέστρεψε για να τον σταματήσει. Στο 40’ οι Χέντερσον και Σουάρες είδαν τον Γιορίς να τους σταματάει στην ίδια φάση με εκπληκτικές αποκρούσεις, αλλά ο πρώτος έγινε και πάλι αποδέκτης της μπάλας για να κάνει το 2-0.

Στο 50’ η Λίβερπουλ κόντεψε να τελειώσει οριστικά το παιχνίδι, αλλά από τη μία η κεφαλιά του Σακό σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Γιορίς και από την άλλη το σουτ του Σκρτελ ήταν απελπιστικά άστοχο. Με την πάροδο δέκα λεπτών αγώνα η Τότεναμ πήρε αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να είχε σκοράρει τουλάχιστον ένα τέρμα, αλλά ο Σολδάδο αστόχησε σε δύο περιπτώσεις, ενώ οι συμπαίκτες του δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν τελικές, αν και τους δόθηκε η ευκαιρία. Επίσης, ο Ισπανός φορ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σκρτελ, αλλά ο διαιτητής έδειξε ορθώς «παίζετε». Στο 63’ η Τότεναμ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Παουλίνιο κλώτσησε στο στήθος τον Σουάρες και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Στο 73’ Σουάρες και Κουτίνιο εξέθεσαν την άμυνα της Τότεναμ για ακόμη μία φορά, αλλά το πλασέ του Βραζιλιάνου ήταν αρκετά άστοχο. Δύο λεπτά αργότερα, η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος, αφού οι φιλοξενούμενοι έκρυψαν τη μπάλα και ο Φλάναγκαν πέτυχε το πρώτο τέρμα της επαγγελματικής του καριέρας, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο και από εκεί στα δίχτυα. Αλλά το τέλος αργούσε ακόμη. Στο 84’ ο Σουάρες σκόραρε για ακόμη μία φορά φτάνοντας τα 17 στο πρωτάθλημα, ενώ στο 90 έβγαλε σε θέση βολής τον Στέρλινγκ και εκείνος δεν αστόχησε για το τελικό 5-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ, Καπού, Ντόουσον, Νόουτον (Φράιερς 46’), Παουλίνιο, Σάντρο (Χόλτμπι 30’), Λένον, Ντεμπελέ (Τάουνσεντ 61’), Τσαντλί, Σολδάδο

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον, Σκρτελ, Σακό, Φλάναγκαν, Άλεν, Λούκας (Λουίς Αλμπέρτο 79’), Χέντερσον, Στέρλινγκ, Κουτίνιο (Μόουζες 90’), Σουάρες