Γουέστ Χαμ – Σάντερλαντ (preview)

Μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ, είναι αρκετή για να τους κάνει όλους να καταλάβουν γιατί η νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που θέλουν οι Γουέστ Χαμ και Σάντεραλντ στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη 16η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Δεν φοβάται για τη θέση του στον πάγκο των «σφυριών» ο Σαμ Άλαρνταϊς.



Γουέστ Χαμ – Σάντερλαντ (preview)

Τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος με πιο πρόσφατη το 4-1 από τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», που έφερε και τον σοβαρό τραυματισμό του Στιούαρτ Ντάουνινγκ, έχουν αναγκάσει τη Γουέστ Χαμ να… ακροβατεί μεταξύ των θέσεων σωτηρίας και υποβιβασμού. Αυτό που τη σώζει προς το παρόν, είναι η καλύτερη διαφορά τερμάτων στην ισοβαθμία με τις Φούλαμ και Κρίσταλ Πάλας, οι οποίες βρίσκονται κάτω από τη επικίνδυνη ζώνη. Όλα, όμως, μπορούν να αλλάξουν αν οι Λονδρέζοι δεν καταφέρουν σήμερα να πάρουν τη νίκη.

Τόσο η απουσία του Άντι Κάρολ από την επίθεση, όσο και αυτή του Κέβιν Νόλαν που κάνοντας την αρχή από σήμερα, θα λείψει από τρία ματς λόγω της αποβολής του στο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ, έχουν κάνει πολύ δύσκολη την κατάσταση για το σύνολο του Σαμ Άλαρνταϊς. Ο τελευταίος, πάντως, δεν φοβάται για τη θέση του και ξέρει πως θα έχει τη στήριξη των διοικούντων, για να αντιστρέψει το κλίμα μέχρι το νέο έτος…

Η Σάντερλαντ, παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας και πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια αν θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ, μετά την ήττα από την Τσέλσι στην εμβόλιμη, 14η αγωνιστική, ηττήθηκε με σκορ 2-1 και από την Τότεναμ και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -5 από τις σωτήριες θέσεις της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Στίβεν Φλέτσερ πρέπει να βοηθήσει επιτέλους στη γραμμή κρούσης και ο Ουρουγουανός τεχνικός των «μαυρόγατων» περιμένει γκολ από αυτόν.

Πάντως, ο Πογιέτ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Γουέστγουντ και Κουεγιάρ που παραμένουν εκτός. Επιστροφή στην ενδεκάδα για τους Μπορίνι, Τζακερίνι και Κάτερμολ.

Για τους γηπεδούχους, οι αμυντικοί, Γκι Ντεμέλ και Τζέιμς Κόλινς θα περάσουν από τεστ ετοιμότητας, τιμωρημένος για τρία παιχνίδια είναι ο Νόλαν, αμφίβολοι οι Μόρισον και Τόμκινς, νοκ – άουτ μέχρι τον Μάρτιο ο Ντάουνινγκ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γουέστ Χαμ (4-5-1): Γιασκελάινεν – Ντεμέλ, Τόμκινς, Κόλινς, ΜακΚάρτνεϊ – Τζο Κόουλ, Μόρισον, Ντιαμέ, Νομπλ, Τζάρβις – Μαϊγκά

Σάντερλαντ (4-5-1): Μανόνε – Μπάρντσλεϊ, Ο’Σέι, Μπράουν, Ντοσένα – Κάτερμολ, Κι, Λάρσον, Κόλμπακ, Τζόνσον - Φλέτσερ