Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας (preview)

Η Τσέλσι, δεν θα αντέξει την ήττα. Αντίθετα, η Κρίσταλ Πάλας δεν έχει τίποτα να χάσει και κοιτάζει μονάχα… ψηλά. Οι «μπλε» του Λονδίνου υποδέχονται τους ανανεωμένους «αετούς» του Τόνι Πιούλις στη 16η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να ξέρει πως πρέπει να μείνε κοντά στην κορυφή.



Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας (preview)

Έπειτα από την ήττα (3-2) από τη Στόουκ στο «Μπριτάνια», η Τσέλσι έμεινε στο -5 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, ισοβαθμεί με τη Λίβερπουλ και ασφαλώς, σε ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα των «κανονιέρηδων» στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι νωρίτερα μέσα στην ημέρα, οι «μπλε» ξέρουν πως η νίκη είναι μονόδρομος.

Η νίκη (1-0) επί της Στεάουα Βουκουρεστίου ήρθε… άκοπα για το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο μεσοβδόμαδα και προς το παρόν, το Τσάμπιονς Λιγκ βγαίνει από το μυαλό για να μπει σε προτεραιότητα μέχρι τον Φεβρουάριο η μείωση της απόστασης από το ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ και φυσικά, η κατάληψη – αν δύναται – της κορυφής.

Η Κρίσταλ Πάλας, με τον Τόνι Πιούλις δείχνε ανανεωμένη, προέρχεται από δύο σερί νίκες στην προσπάθεια να βγει από την επικίνδυνη ζώνη και θα βρεθεί στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με στόχο να επαναλάβει, ό,τι έκανε και πριν από 31 χρόνια. Τότε, είχε φύγει από την έδρα της Τσέλσι με τη νίκη (2-1) και ασφαλώς, μια ομάδα όπως η φετινή της Πάλας που πλέον δεν έχει χάσει και τίποτα, με αποτέλεσμα να παλεύει σε κάθε ματς, θα εξαντλήσει όποιες πιθανότητες έχει για να πάρει κάτι θετικό από το παιχνίδι.

Οι «αετοί» ισοβαθμούν με τις Φούλαμ και Γουέστ Χαμ, αλλά τα «σφυριά» είναι αυτά που βρίσκονται πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε 90 λεπτά…

Στα αγωνιστικά, ο Άσλεϊ Κόουλ ετοιμάζεται για την πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα της Τσέλσι σε ματς πρωταθλήματος έπειτα από έξι εβδομάδες, έχοντας αγωνιστεί και μεσοβδόμαδα απέναντι στη Στεάουα Βουκουρεστίου. Διαθέσιμοι και οι Όσκαρ και Νταβίντ Λουίζ.

Αμφίβολος για τους φιλοξενούμενους ο Ντιν Μόξεϊ, ενώ επιστρέφει από τιμωρία ο Γιανίκ Μπολάσι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τσέλσι (4-2-3-1): Τσεχ – Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι, Αθπιλικουέτα – Ραμίρεζ, Λάμπαρντ – Μάτα, Όσκαρ, Αζάρ – Τόρες

Κρίσταλ Πάλας (4-4-2): Σπερόνι – Μαριάπα, Ντελάνεϊ, Γκάμπιντον, Γουόρντ – Πάντσεον, Γέντινακ, Ντικατσόι, Μπάναν – Σαμάκ, Ζερόμ