Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ (preview)

Στο πιο σημαντικό ντέρμπι του πρωταθλήματος έως τώρα, η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει στο «Etihad» την Άρσεναλ, καλείται να υπερασπιστεί το αήττητο της στα εντός έδρας παιχνίδια και να «σπάσει» αυτό των εξαιρετικών «κανονιέρηδων» εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, ώστε να δώσει νέο ενδιαφέρον στην κούρσα για τον τίτλο. Σέντρα στις 14:45.



Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ (preview)

Από τη μία, η αήττητη εντός έδρας Μάντσεστερ Σίτι. Από την άλλη η εξαιρετική, και φετινή αποκάλυψη της σεζόν, Άρσεναλ. Με λίγα λόγια, ένα μεγάλο ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ.

Στην πιο σημαντική αναμέτρηση του πρωταθλήματος (μέχρι την επόμενη) οι «πολίτες» καλούνται να υπερασπιστούν την έδρα τους και να πάρουν ένα τρίποντο που ενδεχομένως θα τους βάλει στην πρώτη τριάδα, ενώ σίγουρα θα δώσει νέο ενδιαφέρον στη μάχη για το βαρύτιμο τρόπαιο.

Από την άλλη πλευρά, οι «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ θέλουν να… ρεφάρουν την ήττα τους από την προηγούμενη επίσκεψή τους στο Μάντσεστερ (1-0 από τη Γιουνάιτεντ), να παραμείνουν με διαφορά ασφαλείας στην πρώτη θέση (τουλάχιστον 5 βαθμών) και να φωνάξουν για πρώτη φορά αυτό που… ψιθυρίζεται στο Λονδίνο. «Πάμε για πρωτάθλημα».

Στο κομμάτι των αριθμών, οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τη μεγαλύτερη μετατρεψιμότητα των ευκαιριών τους σε γκολ (20.6%) τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι ακολουθούν κατά πόδας με 18.9%. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως παρά την τεράστια σημασία του αγώνα δεν αποκλείεται να δούμε τις δύο εστίες να παραβιάζονται αρκετές φορές, τη στιγμή που το σύνολο του Μανουέλ Πελεγκρίνι έχει την καλύτερη εντός έδρας επίθεση (29 γκολ) ενώ οι Λονδρέζοι παίρνουν… φωτιά στα εκτός έδρας με 14 γκολ στο ενεργητικό τους (καλύτερη εκτός έδρας επίθεση). Βέβαια, και οι δύο σύλλογοι κατέχουν την καλύτερη εντός και εκτός έδρας άμυνα αντιστοίχως με μόλις 2 γκολ παθητικό από τη μία και 5 από την άλλη. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως η Σίτι έχει σκοράρει σε όλα τις τα τελευταία 57 παιχνίδια, με τελευταίο που δεν τα κατάφερε στο εντός έδρας κόντρα στην Άρσεναλ, όπου είχε ηττηθεί με 3-0.

Οι απαντήσεις, στο χορτάρι.

Αγωνιστικά νέα:

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του, με τους Βινσάν Κομπανί, Σέρχιο Αγουέρο και Γιαγιά Τουρέ να επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση μετά την απουσία τους (για λόγους τακτικής) στο παιχνίδι κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου για το Champions League μεσοβδόμαδα. Ωστόσο δεν μπορεί να υπολογίζει στον Μίκα Ρίτσαρντς, ο οποίος υποφέρει από μυϊκό τραυματισμό.

Στην αντίπερα όχθη, ο Αρσέν Βενγκέρ δεν μπορεί να υπολογίζει στον Μπακαρί Σανιά, με τον Λούκας Ποντόλσκι να είναι και πάλι υγιής μετά από τρεις μήνες αλλά δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του και λογικά θα μείνει στον πάγκο.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι: Παντίλιμον – Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κολάροφ – Μίλνερ, Φερναντίνιο, Τουρέ, Νασρί – Νεγρέδο, Αγουέρο

Άρσεναλ: Σέζνι – Τζένκινσον, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς – Φλαμινί, Ράμσεϊ – Γουίλσιρ, Εζίλ, Καθόρλα – Ζιρού