Συλλήψεις μετά τις αποκαλύψεις

Στην σύλληψη έξι ατόμων προχώρησε η Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος (NCA), στο πλαίσιο της δεύτερης έρευνας που διεξάγεται μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις της εφημερίδας Sun. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο επιθετικός της Μπλάκμπερν Ντιτζει Κάμπελ, όπως επιβέβαιωσε πριν απο λίγο ο σύλλογος.



Συλλήψεις μετά τις αποκαλύψεις

Το βίντεο που παρουσιάζει τον πρώην αμυντικό της Πόρτσμουθ Σαμ Σότζε να παραδέχεται την εμπλοκή του σε κύκλωμα το οποίο μπορούσε να φροντίσει ώστε ποδοσφαιριστές να δεχθούν κίτρινη κάρτα ή να αποβληθούν σε συγκεκριμένα ματς της Football League καθώς και άλλα στοιχεία που κατάφερε να συγκεντρώσει η εφημερίδα Sun ήταν αρκετά, ώστε η NCA να προχωρήσει σε συλλήψεις.

Μάλιστα ο 34χρονος ποδοσφαιριστής, θέλοντας να δείξει…δείγμα της δουλειάς του στον ρεπόρτερ που παρουσιάστηκε ως υποψήφιος πελάτης, παρουσίασε ένα βίντεο με την αποβολή του στο παιχνίδι του περασμένου Φλεβάρη κόντρα στην Ολνταμ. Ο Σότζε είχε λάβει 70.000 να αποβληθεί και αυτό το πέτυχε δίνοντας δυο μπουνιές σε αντίπαλο του.

Στο υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες ο Σότζε υποστηρίζει πως έναντι 30.000 λιρών μπορεί να κανονίσει να δεχθεί κίτρινη κάρτα κάποιος παίκτης σε ματς της Τσάμπιονσιπ, τονίζοντας παράλληλα πως θα μπορούσε να το κάνει και για αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ κάτι αντίστοιχο θα προσπαθούσε να κάνει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Στο βίντεο έχει καταγραφεί επίσης και η ομολογία του Κολομβιανού Κριστιαν Μοντάνιο της Ολνταμ, ο οποίος περιέγραφε τις αποτυχημένες προσπάθειες του να δεχθεί κίτρινη κάρτα στον αγώνα με τη Γούλβς στις 22 Οκτωβρίου και οδηγήθηκε και αυτός στη σύλληψη.

Στην υπόθεση φαίνεται πως εμπλέκεται και ο μικρότερος αδελφός του Σαμ Σότζε, Ακπο, ο οποίος αγωνίζεται στην Τρανμίρ. Σύμφωνα με την εφημερίδα και αυτός ήταν έτοιμος να λάβει χρήματα προκειμένου να δεχθεί κάρτα. Οπως ανέφερε, θα μπορούσε έναντι 50 ή 60 χιλιάδων λιρών να κανονίσει να δεχθεί κίτρινη κάρτα ο αδελφός του, τονίζοντας πως είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί εύκολα «βγάζοντας απλά τη φανέλα του σε κάποιον πανηγυρισμό».