«Χαρούμενος» με την ήττα ο Τζέραρντ

Τις θετικές συνέπειες της ήττας από τη Γερμανία την Τρίτη, επισημαίνει ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας Στίβεν Τζέραρντ.



«Χαρούμενος» με την ήττα ο Τζέραρντ

Μπορεί η Αγγλία να γνώρισε την εντός έδρας ήττα σε δεύτερο  σερί ματς για πρώτη φορά από το 1977, όμως ο Στιβεν Τζέραρντ επιμένει πως νίκη των Γερμανών όχι μόνο δεν είναι κακή, αλλά μάλλον είναι και ωφέλιμη για τα «λιοντάρια».  

Ο επαναπροσδιορισμός των στόχων της εθνικής Αγγλίας -ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας- έγινε ως φυσική συνέπεια των ηττών από Χιλή και Γερμανία και αυτό σύμφωνα με τον αρχηγό θα βοηθήσει την ομάδα να απαλλαγεί από την πίεση που δέχεται συνήθως στις μεγάλες διοργανώσεις.   «Νομίζω ότι αυτά τα αποτελέσματα θα προσγειώσουν λίγο τον κόσμο από το σημείο που… ανέβηκε μετά τις νίκες επί της Πολωνίας και του Μαυροβουνίου» δήλωσε ο Τζέραρντ και συμπλήρωσε : «Φυσικά και δεν είμαστε ένα από τα φαβορί, υπάρχουν καλύτερες ομάδες από εμάς, όμως οφείλουμε να πάμε εκεί και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Από την άλλη όμως, ο 33χρονος άσος τόνισε πως τα ματς αυτά προσφέρονται κυρίως για δοκιμές. «Είναι σημαντικό ο κόσμος να μην είναι σκληρός απέναντι μας. Αυτά τα παιχνίδια είναι για πειραματισμούς και όχι μόνο για τα αποτελέσματα» τόνισε.