Έρικσον: «Είχα υπογράψει στη Γιουνάιτεντ»!

Στην αποκάλυψη πως το 2002 είχε υπογράψει συμβόλαιο ώστε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προχώρησε μέσω της αυτοβιογραφίας του ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον!



Έρικσον: «Είχα υπογράψει στη Γιουνάιτεντ»!

Κάθε αυτοβιογραφία σπουδαίων προσωπικοτήτων του ποδοσφαίρου «κρύβει» μεγάλα μυστικά. Και ένα τέτοιο είχε και αυτή του Σβεν-Γκόραν Έρικσον…

Ο Σουηδός τεχνικός αποκάλυψε πως το 2002 είχε έρθει σε συμφωνία να αναλάβει τα ηνία της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ, έχοντας μάλιστα υπογράψει και συμβόλαιο με τους διοικούντες τους «κόκκινους διαβόλους».

Στο βιβλίο του ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας αναφέρει πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν αυτός που τον είχε προτείνει για την θέση στην άκρη του πάγκου της Γιουνάιτεντ, καθώς τότε είχε πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από τη δράση.

Τελικά η συγκεκριμένη απόφαση ήρθε αργότερα με τον «Φέργκι» να συνεχίσει να γράφει ιστορία και τον Έρικσον να παραμένει στην θέση του τεχνικού των «τριών λιονταριών» έως το 2006.

«Ξέρω ότι δεν ήταν απλή υπόθεση. Είχα συμβόλαιο με την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 και θα είχα επικριθεί έντονα αν το έσπαγα. Ωστόσο ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να προπονήσω την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το συμβόλαιο είχε υπογραφεί και ήμουν ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ» αναφέρει χαρακτηριστικά στην αυτοβιογραφία του ο Σουηδός τεχνικός.