Γιαγιά Τουρέ: «Δεν είμαι κουφός»!

Εκνευρισμένος με την έκταση που έχει πάρει η ρατσιστική επίθεση προς το πρόσωπό του χωρίς να έχει γίνει κάτι ουσιαστικό από τους αρμόδιους φορείς εμφανίστηκε σε νέες του δηλώσεις ο Γιαγιά Τουρέ, που επέμεινε πως βρέθηκε στο στόχαστρο των οπαδών της ΤΣΣΚΑ.



Γιαγιά Τουρέ: «Δεν είμαι κουφός»!

Με εκνευρισμό αντέδρασε στα σχόλια πως μπορεί να… παράκουσε, ο Γιαγιά Τουρέ.

Ο Ιβοριανός τόνισε για ακόμη μία φορά πως του έγινε φραστική ρατσιστική επίθεση, ενώ αναφορικά με τη φερόμενη στήριξη του παίκτη της ΤΣΣΚΑ προς τον σύλλογο κι συμπαίκτη του στην εθνική της Ακτής Ελεφαντοστού, Σεϊντού Ντουμπιά, σχολίασε πως οι δηλώσεις του δεν προήλθαν από τον ίδιο.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του μέσου της Μάντσεστερ Σίτι στο BBC Africa:

«Δεν είμαι κουφός. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Δεν είναι ωραίο συναίσθημα να παίζεις ποδόσφαιρο, κάτι που φέρνει χαρά στον κόσμο και να ακούς τον κόσμο να σε λέει μαϊμού ή να κάνουν τον ήχο της. Δεν μοιάζω με μαϊμού. Πρέπει να το είδαν και άλλοι άνθρωποι. Ο Ντούμπια είναι ένας νέος αδερφός. Κάποιος που θαυμάζω και ξέρω καιρό τώρα. Ερχόμαστε από την ίδια χώρα. Δεν θέλω να πω πράγματα που θα τον βάλουν σε μπελάδες, αλλά μπορείτε να διακρίνετε λίγη χειραγώγηση γύρω από αυτό. Είναι τόσο αξιοθρήνητο και λυπηρό να βλέπεις πράγματα σαν αυτά. Ντρέπομαι μόνο και μόνο που πρέπει να μιλάω ακόμη γι’ αυτό. Ας αφήσουμε τις FIFA και UEFA να κάνουν τη δουλειά τους. Η UEFA αποφάσισε να κάνει χρήση των κανόνων. Αυτό θέλαμε εξ αρχής».

Από την πλευρά του ο Ντούμπια πόσταρε στο Facebook το εξής μήνυμα για να ξεκαθαρίσει τη θέση του:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω τα πράγματα μετά τις κατηγορίες του συμπατριώτη μου και συμπαίκτη μου στην εθνική, Γιαγιά Τουρέ, πως δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τους οπαδούς της ΤΣΣΚΑ. Θέλω να επιμείνω πως δεν πρόκειται να μιλήσω σε κανέναν δημοσιογράφο γι’ αυτό το θέμα, οπότε ό,τι και να διαβάσετε στον Τύπο και έχει το όνομά μου, δεν προέρχεται από εμένα».