Ζούλτε Βάρεγκεμ – Γουίγκαν (preview)

Την... πρωτοτυπία να αγωνίζεται στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ βρίσκεται στην δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας έχει η Γουίγκαν, η οποία αντιμετωπίζει σήμερα (19/9) τη Ζούλτε Βάρεγκεμ, στην ευρωπαϊκή της «πρεμιέρα».  



Ζούλτε Βάρεγκεμ – Γουίγκαν (preview)

Οι Βέλγοι έκαναν το «μπαμ» και κατέλαβαν τη δεύτερη θέση του Βελγικού πρωταθλήματος από το πουθενά. Η Βάρεγκεμ βρέθηκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο αποκλείστηκε γρήγορα από την Αϊντχόφεν. Η συνέχεια τη βρήκε στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπου κατάφερε να αποκλείσει με συνολικό σκορ 3-2 το ΑΠΟΕΛ.

Τη φετινή σεζόν έχει τέσσερις νίκες σε επτά παιχνίδια και είναι έτοιμη να «χτυπήσει» και πάλι μία ευρωπαϊκή θέση.

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία θα ζήσουν οι ποδοσφαιριστές της Γουίγκαν, οι οποίοι θα αγωνιστούν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, την ώρα που θα πρέπει να προετοιμάζονται και για αγώνα της... Τσάμπιονσιπ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι «λάτικς» έκαναν την έκπληξη την περυσινή σεζόν και κατάφεραν να σηκώσουν του κύπελλο Αγγλίας για πρώτη φορά στην ιστορία τους, παίρνοντας τη νίκη με 1-0 κόντρα στο μεγαθύριο Μάντσεστερ Σίτι. Η κατάκτηση του τροπαίου τους έδωσε αυτόματα το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Τα πράγματα στην Τσάμπιονσιπ δεν είναι καθόλου εύκολα μέχρι στιγμής για τη Γουίγκαν, η οποία έχει μόλις δύο νίκες στις πρώτες έξι αγωνιστικές, υπό τις οδηγίες του νέου της προπονητή, Όουεν Κόιλ.

Αγωνιστικά νέα:

Ζούλτε Βάρεγκεμ:

Ούτε έναν «πονοκέφαλο» δεν έχει ο τεχνικός των Βέλγων, Φράνκι Νάρι, ο οποίος υπολογίζει στις υπηρεσίες όλων των παικτών.

Γουίγκαν:

Στα «πιτς» για τη Γουίγκαν παραμένουν οι Γκράντ Χολτ, Νικ Πάουελ και Τζέιμς ΜακΚλίν λόγω προβλημάτων τραυματισμού.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ζούλτε Βάρεγκεμ (4-3-3): Μποσούτ – Ντουπλά, Κολπαέρ, Ντ'Αεν, Ντε Φο – Κουμς, Αζάρ, Εντιαγέ – Νέσενς, Χαμπιμπού, Κόντε

Γουίγκαν (4-4-1-1): Κάρσον – Μπόις, Μπαρνέτ, Ρόν, Πέρτς – Γκόμες, Γουάτσον, Μποσεζούρ, Εσπινόσα – Μαλόνεϊ – Φορτουνέ