Έπαιξε και… έχασε

Τιμωρία 21 μηνών αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους και κάθε αθλητική δραστηριότητα επιβλήθηκε στον γενικό διευθυντή της Άκρινγκτον, Ρόμπερτ Χέις, ο οποίος παρέβη τους κανονισμούς της FA αναφορικά με το στοίχημα, ποντάροντας ακόμη και σε ήττα της ομάδας του.



Έπαιξε και… έχασε

Εικοσιέναν ολόκληρους μήνες θα κάνει να ασχοληθεί και πάλι ενεργά με το ποδόσφαιρο ο γενικός διευθυντής της Άκρινγκτον, Ρόμπερτ Χέις, καθώς κρίθηκε ένοχος αναφορικά με παραβίασε των κανονισμών της FA για το στοίχημα.

Ο Άγγλος, που πέρασε από ακροαματική διαδικασία στην οποία παραδέχθηκε τις κατηγορίες, είχε στοιχηματίσει σε 735 παιχνίδια, εκ των οποίων τα 231 αφορούσαν την ομάδα του, σε βάθος 10 ετών.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ο Χέις, θέλησε να διευκρινίσει τους λόγους της ποινής, γράφοντας στην επίσημη ιστοσελίδα του την εξής δήλωση:

«Την περασμένη Πέμπτη παρευρέθηκα σε συνεδρίαση της Ρυθμιστικής Επιτροπής της FA, όπου αποδέχθηκα τις 735 παραβάσεις μου στους κανόνες της Ομοσπονδίας αναφορικά με το στοίχημα σε περίοδο δέκα ετών. Ο στοιχηματισμός είχε γίνει μέσω διαδικτύου, με λογαριασμούς που είχα στην κατοχή μου και πλέον έχουν κλείσει.

Από τα 735 παιχνίδια, στα 231 από αυτά είχα παίξει την Άκρινγκτον σε παρολί στοιχήματα για να κερδίσει συλλόγους οι οποίοι δεν είχαν καμία ανάμειξη. Από αυτά τα 231, στα 137 είχα σημειώσει τη νίκη, στα 37 την ήττα και στα υπόλοιπα 57 άλλου είδους στοιχηματισμού, όπως σκόρερ, σύνολο τερμάτων, γκολ/γκολ κλπ».