Αυτό αναφέρει το συμβόλαιο
«Αν η Λίβερπουλ δεν προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ ή αν δεχθεί πρόταση μεγαλύτερη των 40 εκ. λιρών, τότε θα καθίσει να συζητήσει με οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί να αποκτήσει τον Λουίς Σουάρες». Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Ουρουγουανός επιθετικός με τη Λίβερπουλ σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Αν το δημοσίευμα είναι αληθές, τότε νομικά η Λίβερπουλ είναι πλήρως καλυμμένη στη μάχη της με τον Σουάρες, ο οποίος ισχυρίζεται πως υπάρχει όρος πώλησής του και όχι απλά καλή διάθεση από τον σύλλογο για μετακίνησή του σε άλλη ομάδα.
Σε καμία περίπτωση το παραπάνω δεν αποτελεί ρήτρα και αυτός ίσως να είναι ο λόγος που στη Λίβερπουλ δεν ανησυχούν ότι μπορεί να χάσουν τον ποδοσφαιριστή αν τελικά αυτός αποφασίσει να κινηθεί νομικά.