Νίκη οπαδών επί των Γκλέιζερ

Την προστασία του «Ολντ Τραφορντ» κατάφεραν να πετύχουν οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εντάσσοντας την έδρα των «κόκκινων διαβόλων» στα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αξία για την τοπική κοινότητα, παρά την αντίθεση των ιδιοκτητών του συλλόγου. 



Νίκη οπαδών επί των Γκλέιζερ

Στο δημοτικό συμβούλιο του Τράφορντ προσέφυγαν οι φίλαθλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκειμένου να προστατεύσουν το «Ολντ Τραφορντ» από το ενδεχόμενο μελλοντικής πώλησης από την οικογένεια Γκλέιζερ.

Ομάδα οπαδών κατέθεσε πριν λίγους μήνες αίτημα στο συμβούλιο για την αποδοχή της ιστορικής έδρας στη λίστα των περιουσιακών στοιχείων που έχουν αξία για την τοπική κοινότητα.  

Οι ιδιοκτήτες του συλλόγου δεν είδαν με καλό μάτι την κίνηση αυτή και προσπάθησαν να τη μπλοκάρουν καθώς φοβήθηκαν πως η αλλαγή στο στάτους του γηπέδου θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αξία των μετοχών του συλλόγου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.  

Η απόφαση του συμβουλίου που δικαιώνει τους οπαδούς ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα, ωστόσο η διοίκηση έχει δικαίωμα έφεσης.

Με βάση την συγκεκριμένη απόφαση μειώνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να πουληθεί το γήπεδο και να μεταφερθεί αλλού η έδρα. Σε περίπτωση που οι νυν ή μελλοντικοί ιδιοκτήτες αποφασίσουν να βάλουν πωλητήριο στο «Ολντ Τράφορντ», δίνεται στους οπαδούς η δυνατότητα να μπλοκάρουν την πώληση ή να προχωρήσουν στην κατάθεση προσφοράς μέσα σε διάστημα έξι μηνών.