Το τάκλιν του ΜακΜάναμαν, άλλαξε τον κανονισμό

Η FA προχώρησε σε αλλαγή του κανονισμού που την ήθελε να μην παρεμβαίνει σε περιστατικά κατά τα οποία οι διαιτητές μιας αναμέτρησης δεν εκτίμησαν σωστά κάποιο μαρκάρισμα. Το τάκλιν του Καλούμ ΜακΜάναμαν στον Μασαντιό Αϊνταρά, στάθηκε η αφορμή για την απόφαση που πάρθηκε από την ομοσπονδία.   



Το τάκλιν του ΜακΜάναμαν, άλλαξε τον κανονισμό

Μέχρι πρότινος, η FA δεν είχε το δικαίωμα να παρέμβει σε περιστατικά κατά τα οποία ναι μεν «σήκωναν» τιμωρία, αλλά είχαν εκτιμηθεί - έστω και λανθασμένα - από τους διαιτητές ενός αγώνα.

Ένα τέτοιο, είχε σημειωθεί και στη νίκη (2-1) της Γουίγκαν επί της Νιούκαστλ, τον Μάρτιο. Ο Καλούμ ΜακΜάναμαν με μαρκάρισμα που θα μπορούσε να έχει… κόψει τη μπάλα στον Μασαντιό Αϊνταρά, την έβγαλε «καθαρή», αφού δεν καταλογίστηκε ούτε καν το φάουλ! Η ομοσπονδία ναι μεν παρενέβη, αλλά λόγω του ότι από την έκθεση του παρατηρητή γινόταν αναφορά στο μαρκάρισμα, δεν επιβλήθηκε τιμωρία στον νεαρό άσο των «λάτικς».

Το θέμα και η εξέλιξή του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με την FA να απαντάει αλλάζοντας τον κανονισμό και εφαρμόζοντάς τον από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον νέο κανονισμό, αν κάποιο μαρκάρισμα δεν εκτιμηθεί σωστά από τον ρέφερι και τους βοηθούς του σε κάποια αναμέτρηση, λόγω της κακής θέσης στην οποία ενδεχομένως θα βρίσκεται ο «άρχοντας» του αγώνα, τότε θα αναλαμβάνει δράση η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας.

Βέβαια, όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση της FA, «η αλλαγή του συγκεκριμένου κανονισμού δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει παρέμβαση στο έργο των διαιτητών, αλλά θα εφαρμόζεται στις σπάνιες περιπτώσεις που καλείται να διορθωθεί μια κατάσταση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομοσπονδία, είχε κάνει την εξαίρεση, το 2006.

Είχε τιμωρήσει τον άλλοτε αμυντικό της Μάντσεστερ Σίτι, Μπεν Θάτσερ με οχτώ αγωνιστικές και άλλες 15 με αναστολή δύο ετών, για το βίαιο χτύπημα με τον αγκώνα στον Πέδρο Μέντες, σε μια ισόπαλη (0-0) αναμέτρηση των «πολιτών» κόντρα στην Πόρτσμουθ.

Θυμηθείτε το μαρκάρισμα του ΜακΜάναμαν στον Αϊνταρά:

Και το χτύπημα του Θάτσερ στον Μέντες:


Ben Thatcher Elbow On Pedro Mendes από
BroadbandMovies