Χότζον: «Καλά έκανε ο Ρίο»

Σε απόλυτο βαθμό σεβάστηκε ο Ρόι Χότζον την απόφαση του Ρίο Φέρντιναντ να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «τριών λιονταριών» μίλησε για τον τρόπο που έμαθε τα νέα, την κουβέντα που είχε με τον ποδοσφαιριστή και την ανάδειξη της νέας γενιάς των Άγγλων διεθνών.   



Χότζον: «Καλά έκανε ο Ρίο»

Ο Ρίο Φέρντιναντ, που πρόσφατα αρνήθηκε να συμμετέχει στην αποστολή για τα ματς με Σαν Μαρίνο και Μαυροβούνιο για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, αποφάσισε να μην αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Ανακοίνωσε την απόφασή του, το πρωί της Τετάρτης, αλλά πρώτα, είχε μιλήσει με τον Ρόι Χότζον για να του δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις…

«Προφανώς και σέβομαι την απόφασή του. Με πήρε τηλέφωνο χτες και με ενημέρωσε για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα και να μην τον υπολογίζω για τα επόμενα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ του 2014. Είναι αξιοθαύμαστο από μέρους του το γεγονός πως σκέφτηκε ότι έρχεται νέα φουρνιά διεθνών και είναι σειρά νέων παιδιών να πάρουν την ευκαιρία τους στην εθνική ομάδα της Αγγλίας. Συμφωνώ απόλυτα με αυτή την άποψη που μου εξέφρασε» ήταν τα λόγια του Χότζον, που πρόσθεσε ότι:

«Μπορώ να πω ότι αιφνιδιάστηκα. Δεν το περίμενα. Δεν ξέρω αν το περίμενε κανείς. Ήταν κάτι που φάνηκε ότι το σκεφτόταν, αλλά δεν είχε αφήσει κανέναν να το καταλάβει. Ξαφνιάστηκα επίσης όταν είδα το τηλέφωνό μου να χτυπάει και να είναι αυτός στην άλλη άκρη της γραμμής για να μιλήσουμε και να μου πει για την απόφασή του. Έχει προσφέρει στο μέγιστο βαθμό όταν χρειάστηκε και είναι ποδοσφαιριστής που σέβομαι και θαυμάζω. Θαυμάζω και τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε να αποσυρθεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας, ενημερώνοντας πρώτα εμένα κι έπειτα τους δημοσιογράφους και τον υπόλοιπο κόσμο. Ελπίζω να συνεχίσει να προσφέρει στην ομάδα του σε συλλογικό επίπεδο για μερικά ακόμα χρόνια».