«Συναγερμός» στο Γιορκσάιρ

Η νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ στις 3 Ιανουαρίου θα μείνει στην ιστορία, αλλά η μετέπειτα πορεία της Λιντς προκαλεί μόνο προβληματισμό. Από πρώτο φαβορί για τον "τίτλο" στην Λιγκ 1, κινδυνεύει να χάσει την απευθείας άνοδο, απειλούμενη και από την αποψινή της αντίπαλο  Μίλγουολ.



«Συναγερμός» στο  Γιορκσάιρ

Οι επιδόσεις της Λιντς μέχρι το τέλος του 2009 την έφερναν απολύτως δικαιολογημένα στην πρώτη θέση των φαβορί για άνοδο στην Τσάμπιονσιπ. Από τις 3 Ιανουαρίου ωστόσο και τη μεγάλη νίκη στο Κύπελλο η Λιντς έχει δώσει 13 αγώνες στο πρωτάθλημα και έχει καταφέρει να πανηγυρίσει μόλις τρεις νίκες. 

Στο διάστημα αυτό έχει πάρει κατα μέσο όρο 1.15 πόντους ανα παιχνίδι το οποίο αναμφισβήτητα φαντάζει καταστροφικό μπροστά στο 2.43 των βαθμών που συγκέντρωνε στις 23 προηγούμενες αγωνιστικές.  Η ομάδα του Σαϊμον Γκρέισον βρίσκεται μόλις τέσσερις πόντους μπροστά από την 3η Τσάρλτον και με ήττα σήμερα στο "Ελαντ Ρόουντ" θα κινδυνεύει άμεσα να χάσει την δεύτερη προνομιούχο θέση και από την Μίλγουολ, η οποία παρακολουθεί από κοντά.

 

Η Μίλγουολ από την πλευρά της έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα στο Γιορκσάιρ. Έχει συναντηθεί με τη Λιντς πέντε φορές από την περσινή σεζόν και αριθμεί τρεις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα. Η ισοπαλία μάλιστα ήταν ένα αποτέλεσμα που την βόλεψε αρκετά αφού της έδωσε την πρόκριση στους τελικούς των "πλέι-οφ"  (ήττα από Σκάνθορπ).

Η ομάδα του Κένι Τζάκετ έχει πάρει νίκες στα εννέα από τα έντεκα τελευταία της παιχνίδια και με τον Στιβ Μόρισον σε εξαιρετική κατάσταση (τρία γκολ στα πέντε τελευταία ματς) μπορεί να προσθέσει λίγη ακόμα πίεση στους γηπεδούχου.

 

 

Πιθανές 11αδες

Λιντς (4-4-2): Ανκεργκρεν - Χιουζ, Κισνορμπο, Νέιλορ, Μπρόμπι - ΜακΣέφρεϊ, Χόουσον, Ντόιλ, Σνότγκρας - Μπέκιο, Μπέκφορντ

Μίλγουολ (4-3-3): Φόρντ - Νταν, Ρόμπινσον, Γουόρντ, Κρεγκ - Τρότερ, Αμπντού, Σκόφιλντ - Χάκετ, Μπατ, Μόρισον

 

 

"Μάχη" και στις εξέδρες

 

Οι δύο ομάδες δεν έχουν προϊστορία μεγάλης αντιπαλότητας , υποστηρίζονται ωστόσο από τους πιο "θερμούς" οπαδούς στην Αγγλία. Τα μέτρα ασφαλείας από την αγγλική αστυνομία θα είναι για μια ακόμα φορά αυστηρά καθώς  η αναμέτρηση έχει  "κωδικό" υψηλής επικινδυνότητας. Οι δύο ομάδες εξάλλου την περασμένη σεζόν είχα τις περισσότερες συλλήψεις οπαδών τους στην Λιγκ 1. (126 η Λιντς και 110 η Μίλγουολ).

 

Στον αγώνα του πρώτου γύρου τρεις οπαδοί της Μίλγουολ είχαν συλληφθεί στο "Ντεν". Ένας από αυτούς φορούσε εμφάνιση της Γαλατασαραϊ και επιδείκνυε με τις κινήσεις των χεριών του τους μαχαιρωμένους φίλους της Λιντς το 2000 από Τούρκους οπαδούς.




















Το Μαϊο της περασμένης σεζόν όταν και οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα πλει-οφ στο "Ντεν" 100 οπαδοί της Μίλγουολ είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο και 2 προπυλάκησαν τον πορτιέρο της Λιντς, Κάσπερ Ανγκεργκρεν.

 

 

 

Το τελευταίο γκολ της Λιντς κόντρα στη Μίλγουολ στο περσινό 1-1 των πλει-οφ ανόδου