Οι πιθανοί αγγλικοί «δρόμοι» για Μουρίνιο

Η επιστροφή στην Chelsea είναι πολύ πιθανή. Οι συνθήκες δεν θα μπορούσαν να είναι ποτέ τόσο ευνοϊκές. Η Chelsea χωρίς προπονητή και ο Mourinio χωρίς ομάδα. Αν επιστρέψει σίγουρα θα επιστρέψει με σκληρούς όρους αφού τα καπρίτσια του R.Abramovich δεν είναι διατεθειμένος να τα ανεχτεί αυτή τη φορά. 



Οι πιθανοί αγγλικοί «δρόμοι» για Μουρίνιο

Η Real Madrid αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Ch League και τα μολύβια πήραν φωτιά. Ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός του J.Mourinio?? Αν και αποκλεισμένος όλοι τον θέλουν στην ομάδα τους. Είναι ποτέ δυνατόν να συμβαίνει αυτό? Υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν μπάλα 30 και 40 χρόνια και αυτό το φαινόμενο είμαι σίγουρος δεν το έχουν δει ποτέ τόσο έντονο!!! Ομάδες να θέλουν διακαώς να εντάξουν στο δυναμικό τους ένα προπονητή που τον έδιωξαν επειδή για 3 χρόνια στη σειρά απέτυχε να πάρει το Ch League φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά. Οι εφημερίδες να ασχολούνται με αυτόν τον προπονητή περισσότερο από ποδοσφαιριστές .Πρωτοφανές!!!!

Μάλλον στη Real Madrid έχουν κάνει κάποιες λάθος εκτιμήσεις θα έλεγε κανείς. Μήπως να το ξανασκεφτούνε θα έλεγαν πολλοί. Το σίγουρο είναι ότι πλέον δεν είναι στο χέρι καμίας ομάδας για το ποια θα πάρει τον J.Mourinio ούτε και της Real Madrid. Όλα σχεδόν εξαρτώνται από τον ίδιο και τους στόχους του.

Ο Mourinio δεν έχει πλέον να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Έχει κατακτήσει όλες τις διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει και πολλές από αυτές παραπάνω από 1 φορά. Το όνειρο του όπως ο ίδιος είχε δηλώσει στο παρελθόν ήταν να προπονήσει ομάδες από τα 3 καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου και το έκανε με μεγάλη επιτυχία. Πλέον εκτός από το ότι είναι καλός προπονητής έχει γνωρίσει και την κουλτούρα και τη νοοτροπία της Ιταλίας ,της Ισπανίας και της Αγγλίας. Ξέρει πως σκέφτονται, τι θέλουν και πώς να τους το δώσει.

Η συμπεριφορά του Mourinio στις δηλώσεις που κάνει φέτος δείχνει ότι αυτά που ήθελε να πάρει από το τουρνέ του στην Ευρώπη τα πήρε και δείχνει έτοιμος να ξεκινήσει να κάνει ότι κάνει ο φίλος του και συνάδελφος του Alex Ferguson τόσα χρόνια στη Manchester United, τη δική του αυτοκρατορία. Ίσως η επιλογή ομάδας που θα κάνει αυτή τη φορά να στιγματίσει τόσο τον ίδιο όσο και την ομάδα. Ίσως να είμαστε κοντά στη δημιουργία μιας νέας αυτοκρατορίας στο ποδόσφαιρο θα τολμούσε κάποιος να πει.

Η επιστροφή στην Chelsea είναι πολύ πιθανή. Οι συνθήκες δεν θα μπορούσαν να είναι ποτέ τόσο ευνοϊκές. Η Chelsea χωρίς προπονητή και ο Mourinio χωρίς ομάδα. Αν επιστρέψει σίγουρα θα επιστρέψει με σκληρούς όρους αφού τα καπρίτσια του R.Abramovich δεν είναι διατεθειμένος να τα ανεχτεί αυτή τη φορά. Αν δεν επιστρέψει φέτος ίσως να μη γίνει και ποτέ.

Ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την αποχώρηση του A.Ferguson από την Man.U το θέμα για την κατάληξη του Mourinio γίνεται σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Η συμπεριφορά του Mourinio στο παιχνίδι του Old Trafford και οι δηλώσεις του μετά τον αγώνα σίγουρα θα προβλημάτιζαν πολλούς. Το βάρος της φανέλας της United είναι πολύ μεγάλο και λίγοι προπονητές θα μπορούσαν να το σηκώσουν και ο Mourinio είναι ένας από αυτούς.

Όμως θεωρώ ότι ο Mourinio είναι αρκετά εγωιστής και θα θέλει να φτιάξει κάτι δικό του από την αρχή και να συνδέσει το όνομα του με μια ομάδα χωρίς να είναι στη σκιά κάποιου άλλου θρύλου.

Ο μόνος λόγος που μπορεί να επιλέξει να πάει στην Man.U είναι διότι είναι πιο δύσκολο να παραμείνεις στην κορυφή (αφού η Man.U είναι στην κορυφή εδώ και χρόνια) από το να τη φτάσεις και του Mourinio του αρέσουν τα δύσκολα.