Πέθανε ο σχεδιαστής του «Dark Side of the moon»

Τη μάχη με τον καρκίνο έχασε σε ηλικία 69 ετών ο Στόρμ Θόργκερσον ο οποίος είχε σχεδιάσει τα εξώφυλλα κάποιων από τα πιο γνωστά άλμπουμ όλων των εποχών. 



Πέθανε ο σχεδιαστής του «Dark Side of the moon»

Το άλμπουμ των Pink Floyd «Dark Side of the moon» που κυκλοφόρησε πριν 40 χρόνια δεν έχει περάσει στην ιστορία μόνο για τη μουσική του, αλλά και για το εξώφυλλο του, του οποίου ο δημιουργός έφυγε σήμερα από τη ζωή.  

Ο Θόργκερσον έγινε διάσημος για το συγκεκριμένο εξώφυλλο,  αλλά υπήρξε υπεύθυνος για πολλά άλλα άλμπουμ γνωστών συγκροτημάτων και τραγουδιστών όπως οι Led Zeppelin,  οι Muse, οι 10cc, οι Cranberries,  οι Scorpions, οι Genesis και ο Πίτερ Γκάμπριελ. 

Αν και το εξώφυλλο του Dark Side of the Moon θεωρείται από τα κορυφαία, ο δημιουργός του είχε αποκαλύψει σε πρόσφατη συνέντευξη του πως δεν είναι από τα αγαπημένα του.  «Το να συνδέεσαι με ένα καταπληκτικό άλμπουμ είναι σπουδαίο. Αλλά από καλλιτεχνικής πλευράς, με ενδιαφέρουν περισσότερο οι φωτογραφίες» είχε δηλώσει  ο Θόργκερσον.  

O Άγγλος καλλιτέχνης υπήρξε φίλος και συνεργάτης και σε άλλα άλμπουμ των Pink Floyd και όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση του χαμού του προκάλεσε θλίψη στα μέλη του συγκροτήματος τα οποία με ανακοίνωση τους εξέφρασαν τη λύπη τους και τόνισαν πως οι σκέψεις τους είναι με τους συγγενείς και τους φίλους του Στόρμ Θόργκερσον.

 

Δείτα παρακάτω κάποια απο τα πιο γνωστά εξώφυλλα που επιμελήθηκε ο Θόργκερσον