Ανυπομονεί για ντέρμπι ο Λάουντρουπ

Ακόμη δεν ανέβηκε στην Πρέμιερ και ο Μίκαελ Λάουντρουπ ανυπομονεί. Για την Κάρντιφ περί ης ο λόγος, με τον Δανό τεχνικό της Σουόνσι να δηλώνει ενθουσιασμένος που θα πάρει μέρος στο ντέρμπι της Νοτίου Ουαλίας.



Ανυπομονεί για ντέρμπι ο Λάουντρουπ

Αν και χρειάστηκαν 53 ολόκληρα χρόνια για να ξαναβρεθεί στην Πρέμιερ Λιγκ, η Κάρντιφ παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) απέναντι στην Τσάρλτον κατάφερε να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία. Εκεί θα βρει μια πολύ γνώριμη αντίπαλο, που δεν είναι άλλη από τη Σουόνσι.

Με το ντέρμπι της Νοτίου Ουαλίας να είναι έτοιμο να διεξαχθεί στην Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία, ο προπονητής της Σουόνσι, Μίκαελ Λάουντρουπ, δεν έκρυψε την ανυπομονησία του για τη μεγάλη αναμέτρηση –όταν αυτή θα οριστεί- ανάμεσα στους δύο συλλόγους.

«Ξέρω ότι το ντέρμπι ανάμεσα στη Σουόνσι και την Κάρντιφ είναι κάτι για το οποίο ανυπομονούν όλοι» είπε αρχικά ο τεχνικός των «κύκνων» και πρόσθεσε: «Έχω παίξει κόντρα στη Μπαρτσελόνα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν είναι το ίδιο. Εδώ οι ομάδες χωρίζονται από 400 μίλια. Είναι σαν να παίζει η Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι ένα παιχνίδι με ιστορία και παράδοση. Θα το χαρακτήριζα παιχνίδι τύπου Ρόμα – Λάτσιο. Θα είναι πολύ ωραίο να δει ο κόσμο το ντέρμπι της Νότιας Ουαλίας στην Πρέμιερ Λιγκ. Επίσης είναι εξαιρετικό που θα υπάρξουν δύο ομάδες, προερχόμενες από μικρή χώρα, ανάμεσα στις είκοσι της Πρέμιερ».

Γιώργος Σιάφας