Αρχηγική παρέμβαση (video)

Ο Τζον Τέρι θέλει Τσάμπιονς Λιγκ και θα στείλει την Τσέλσι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση γιατί… έτσι του αρέσει! Το απέδειξε στο «Craven Cottage», όπου με δύο προσωπικά γκολ συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση των τριών βαθμών με το 3-0 επί της Φούλαμ σε εξ αναβολής ματς για την 29η αγωνιστική.   



Αρχηγική παρέμβαση (video)

Οι «μπλε» του Λονδίνουν πέρασαν από την έδρα των «cottagers» όσο άνετα δείχνει και το αποτέλεσμα, αφού δεν χρειάστηκε υπερπροσπάθεια για να πετύχουν τα τρία γκολ και να σκοράρει δις ο Τέρι για πρώτη φορά έπειτα από τον Νοέμβρη του 2004!

Καταπληκτικό γκολ και από τον Νταβίντ Λουίζ που «κεραυνοβόλησε» την εστία του Σβάρτσερ από περίπου 40 μέτρα, δείχνοντας το δρόμο για τη νίκη. Στους 61 βαθμούς και την 3η θέση της βαθμολογίας πέρασε η Τσέλσι, που έχει και ένα ματς λιγότερο από την Άρσεναλ, η οποία συμπληρώνει την πρώτη τετράδα.

Σταθερά στο 10ο σκαλί η Φούλαμ, που όμως, αισθάνεται την «αναπνοή» της Γουέστ Χαμ στο -1, μετά και τον βαθμό που πήρε από το παιχνίδι (2-2) με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το ματς:

Η Τσέλσι μπορεί να μην ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης από το πρώτο ημίχρονο. Μπορεί ο Γιώργος Καραγκούνης στη μεσαία γραμμή της Φούλαμ να έφτιαχνε όλο το παιχνίδι της ομάδας του, αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι η εστία του Τσεχ διέτρεξε κινδύνους. Πέρα από ένα καλό σουτ του Ρουίζ στο 5ο λεπτό που έφυγε ψηλά, η κατοχή της μπάλας ήταν αρκετά μοιρασμένη, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν μονάχα… υποψίες ευκαιριών. Έτσι, στο 35’ ήρθε ο Νταβίντ Λουίζ με «κεραυνό» από περίπου 40 μέτρα να ανοίξει το σκορ και στο 43’ ο Τζον Τέρι με κεφαλιά από σέντρα του Μάτα έκανε το 2-0.

Το δεύτερο γκολ των «μπλε» λίγο πριν την ανάπαυλα ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης και την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο δεύτερο μέρος. «Έκοψε» τα πόδια των παικτών του Γιόλ και έδωσε την ευκαιρία σε αυτούς του Μπενίτεθ να χαλαρώσουν, χωρίς να ανησυχούν και φυσικά, έχοντας σαφέστατο προβάδισμα για την κατάκτηση των τριών πολύ σημαντικών βαθμών. Αυτό που έκανε τη διαφορά στο δεύτερο 45λεπτο ήταν ακόμα ένα γκολ για τους «μπλε» και το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Τζον Τέρι. Στο 72ο λεπτό με κεφαλιά πάνω στη γραμμή έστειλε τη μπάλα ξανά στα δίχτυα για το τελικό 3-0 της Τσέλσι.


FUL 0-2 CHE από Samu21213


FUL 0-3 CHE από Samu21213

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φούλαμ: Σβάρτσερ, Ρίισε (67’ Ρονταγέγκα), Σεντέρος, Χάνγκελαντ, Ρίτερ, Καραγκούνης (76’ Φρίμπονγκ), Εμάνουελσον, Ίνοχ, Μπερμπάτοφ, Πέτριτς (82’ Φρέι), Ρουίζ

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι, Μπέρτραντ, Ραμίρες (75’ Μίκελ), Λάμπαρντ, Μάτα (80’ Μπα), Μόουζες, Αζάρ (69’ Όσκαρ), Τόρες