Πρέπει να κοιτάξει στη ...Γερμανία

Πρόσφατα, το μάτι μου έπεσε σ' ένα άρθρο με τον εξής τίτλο : “Τρελά λεφτα η Ζενίτ για Κυριάκο”. Η σούμα είναι ότι η προσφορά της ρωσικής ομάδας αγγίζει τα 12 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία συνοδεύονται απο ένα συνβόλαιο 3,5 εκατομμυρίων το χρόνο.



Πρέπει να κοιτάξει στη ...Γερμανία
Με έναν πρόχειρο λοιπόν υπολογισμό, ο Κυριάκος θα παίρνει περίπου 73.000 την εβδομάδα, όσα δηλαδή παίρνει αυτή τη στιγμή ο Σαμάκ.
 
Σκέφτομαι λοιπόν και 'γω, με τον Άσλεϊ Γουίλιαμς να οδεύει προς το Λίβερπουλ και τον Ντράγκοβιτς προς τη Μίλαν, μήπως ήρθε η ώρα για την Άρσεναλ να κοιτάξει προς Γκεζελκίρχεν μερία για μεταγραφές?
 
Ας το δούμε όμως και από αγωνιστικής πλευράς. Ο Παπαδόπουλος, αν και φέτος έχει χάσει πολλά ματς λόγω τραυματισμού, τα προηγούμενα χρόνια μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες εμφανίσεις σε Γερμανία και Ευρώπη, προκαλλόντας το ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων όπως η Γιουνάιτεντ και η Μίλαν. Είναι ένας παίκτης που σε κάθε ματς ιδρώνει τη φανέλα, παίζει με πάθος και είναι αρκετά δυνατός ώστε ν'ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Πρέμιερ Λίγκ.
 
Αν λοιπόν ο Βενκέρ θέλει να ξεκινήσει μια αναδιοργάνωση της άμυνας, καλό θα ήταν σα χτυπήσει πρώτα την πόρτα της Σάλκε. Απ' ότι θυμάμαι βέβαια, στην προηγούμενη κρούση της Ζενίτ για τον Κυριάκο, αυτός είχε απαντήσει αρνητικά, τονίζοντας ότι θέλει να παίξει σε κάποιο μεγαλυτερο πρωτάθλημα από το Ρωσικό. Στην περίτωση αυτη όμως δεν αρκεί η Πρέμιερ Λιγκ. Είναι ευκόλως εννοούμενο ότι ο Κύριάκος θα προτιμήσει τη Ζενίτ αν αυτή του προσφέρει τη δυνατότητα ν' αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λίγκ και όσον αφορά το οικονόμικο, η Ρωσική ομάδα δύσκολα μπορεί να καντροριστεί. Οπότε, για να έχει ελπίδες η Άρσεναλ ν'αποκήσει τον Παπαδόπουλο ή οποιονδηποτε αλλον πρωτοκλασσάτο παίκτη θα πρεπει να τερματίσει στις θέσεις που οδηγούν στο Τσ.Λ προσπερνώντας τη μισητη αντίπαλο Τοτεναμ.
 
Έκτορας Θεουλάκης

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)