«Έκανε το σωστό ο Ρίο»

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στάθηκε στο πλευρό του Ρίο Φέρντιναντ όσον αφορά την αποχώρησή του από την αποστολή της εθνικής ομάδας της Αγγλίας για τα πρόσφατα ματς της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2014. «Έκανε το σωστό από τη στιγμή που εξήγησε την κατάσταση στον Χότζον» τόνισε ο Σκοτσέζος κόουτς.   



«Έκανε το σωστό ο Ρίο»

Ο διεθνής αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ αρχικά είχε κληθεί από τον ομοσπονδιακό του προπονητή στην εθνική ομάδα της Αγγλίας για τα παιχνίδια με Σαν Μαρίνο και Μαυροβούνιο, αποφάσισε να αποχωρήσει ελέω του ειδικού προγράμματος θεραπειών και προπονήσεων που ακολουθεί. Η απουσία δύο ετών από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και η απότομη επανένταξή του, θα είχαν αντίκτυπο στην αντίδραση του οργανισμού του και για τον λόγο αυτό, ο Φέρντιναντ αποφάσισε να μην προσφέρει τις υπηρεσίες του στα «τρία λιοντάρια» στα πρόσφατα ματς.

Αντ’ αυτού, πέταξε για το Κατάρ, όπου σχολίασε τη νίκη (8-0) επί του Σαν Μαρίνο στο «Al Jazeera». «Έκανε το σωστό από τη στιγμή που ζήτησε να δει κατ’ ιδίαν τον Ρόι Χότζον και να του εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να προσφέρει στην εθνική. Τον προέτρεψα κι εγώ να το κάνει. Έπρεπε να μιλήσει μαζί του για να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις» ήταν τα λόγια του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Όσον αφορά την απόφαση του παίκτη να μεταβεί στη Ντόχα του Κατάρ για να σχολιάσει το ματς με το Σαν Μαρίνο σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, σχολίασε ότι: «Όσοι δεν είχαν κληθεί στις εθνικές ομάδες των χωρών τους, είχαν ελεύθερο τριήμερο και έκαναν ό,τι ήθελαν…».