Σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης η Κόβεντρι

Επισημοποιήθηκε για την Κόβεντρι η είσοδος σε καθεστώς αναγκαστικής οικονομικής διαχείρισης, που όμως, διαφέρει από τις υπόλοιπες περιπτώσεις, στις οποίες οι σύλλογοι κινδυνεύουν ακόμα και με διάλυση. Στον «αέρα» η αφαίρεση των δέκα βαθμών.   



Σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης η Κόβεντρι

Η είσοδος στο καθεστώς διαχείρισης, ήρθε σαν αποτέλεσμα του ζητήματος που προέκυψε με το χρέος του 1,3 εκατ. λιρών προς τους ιδιοκτήτες του γηπέδου της ομάδας.

Τα αφεντικά της Arena Coventry Limited, που είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του «Ricoh Arena», κατήγγειλαν το χρέος στο δικαστήριο και ζήτησαν την επιβολή εισαγωγής της Κόβεντρι σε καθεστώς αναγκαστικής οικονομικής διαχείρισης.

Ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, αμφισβήτησε τους όρους της συμφωνηθείσας μίσθωσης, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει τον κίνδυνο.

Βέβαια, τα νέα δεδομένα, διαφέρουν πολύ σε σχέση με τις κλασσικές περιπτώσεις εισόδου μιας ομάδας σε καθεστώς διαχείρισης, αφού, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Κόβεντρι, «δεν υπάρχει κίνδυνος διάλυσης», ενώ έγινε γνωστό πως «δεν θα τοποθετηθούν διαχειριστές στο Διοικητικό Συμβούλιο και όλες οι λειτουργίες θα “τρέχουν” φυσιολογικά».

Όσον αφορά την ποινή της αφαίρεσης δέκα βαθμών, θα γίνει προσπάθεια από τους ιθύνοντες, ώστε να πάρει αναβολή για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.