Εκτός εθνικής ο Φέρντιναντ!

Με τη …χαρά έμεινε ο Ρίο Φέρντιναντ, όσον αφορά την επιστροφή του στην εθνική Αγγλίας, αφού ο κεντρικός αμυντικός αποκλείστηκε από την αποστολή των «τριών λιονταριών» για τα ματς με Σαν Μαρίνο και Μαυροβούνιο, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.    



Εκτός εθνικής ο Φέρντιναντ!

Η απόφαση λήφθηκε από κοινού, με τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να συναντιέται με τον Ρόι Χότζον στο Λονδίνο το βράδυ της Κυριακής και να επιλέγουν την αποχώρηση του πρώτου από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και την αντικατάστασή του από τον Στίβεν Κόκερ.

Ωστόσο, ο Φέρντιναντ ξεκαθάρισε στον ομοσπονδιακό τεχνικό πως η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει ενδεχόμενη μελλοντική συμμετοχή του, αφού παραμένει διαθέσιμος για τους αγώνες του φθινοπώρου, στο τέλος των προκριματικών για το Μουντιάλ.

«Είμαι απογοητευμένος που δεν θα είναι μαζί μας ο Ρίο», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο Ρόι Χότζον και εξήγησε τους λόγους της απόφασης: «Αυτό έγινε εξαιτίας του λεπτομερούς προγράμματος προπόνησης που πρέπει να ακολουθήσει, μετά από σχετική συνεννόηση που έγινε με το ιατρικό επιτελείο».

Αυτό ήταν κάτι το οποίο είχε προαναγγείλει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με τον Χότζον να επιβεβαιώνει πως ο ίδιος ήθελε να ακούσει «τον Φέρντιναντ να το επιβεβαιώνει» ώστε να γίνει σαφές πως ο κεντρικός αμυντικός θέλει να επιστρέψει στην εθνική ομάδα.

Παθιασμένος ο Ρίο

Από την πλευρά του, ο Φέρντιναντ τόνισε πως «είναι σημαντικό που δόθηκε η ευκαιρία» να τα πουν οι δύο άντρες, ενώ δεν παρέλειψε να συμπληρώσει πως ο ίδιος συνεχίζει να έχει πάθος για να παίξει ξανά με το εθνόσημο στο στήθος. «Είναι απογοητευτικό που δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ από τώρα», κατέληξε.