«Άναψε» κόκκινο (video)

Η κόκκινη κάρτα του διαιτητή στον Νάνι στο 56' και το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο που επέστρεψε στο Μάντσεστερ για να «πληγώσει» την αγαπημένη του Γιουνάιτεντ, πέταξαν εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ τους «κόκκινους διαβόλους», με τη Ρεάλ Μαδρίτης να περνάει στα προημιτελικά με το υπέρ της 2-1 στο «Ολντ Τράφορντ». 



«Άναψε» κόκκινο (video)

Πολλά τα παράπονα των γηπεδούχων για τη διαιτησία του Τούρκου ρέφερι, Τσουνεΐτ Τσακίρ.

Στην 1000η επαγγελματική του εμφάνιση, ο Ράιαν Γκιγκς δεν κατάφερε να πανηγυρίσει. Το έκανε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, όταν η Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ με το αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος, αλλά η αποβολή του Νάνι στο 56’, άλλαξε τις ισορροπίες και τα χέρια στα οποία κατέληξε το «εισιτήριο» για την προημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η παρέα του κατάφεραν να φέρουν τα πάνω – κάτω και αφού πρώτα ο Μόντριτς ισοφάρισε στο 66’, ο Πορτογάλος αστέρας διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 69ο λεπτό, προκαλώντας… πόνο στους οπαδούς της πρώην ομάδας του, που είχαν πιστέψει στην επιτυχία μετά το ισόπαλο 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». 

Εξαιρετική η αμυντική λειτουργία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο ημίχρονο, όμως, όλα χάθηκαν για την ομάδα του Φέργκιουσον μόλις έμεινε με παίκτη λιγότερο. Ο Γουέιν Ρούνεϊ, που έμεινε στον πάγκο, όσο κι αν προσπάθησε στο εικοσάλεπτο (περίπου) που αγωνίστηκε, δεν κατάφερε να βοηθήσει τους «κόκκινους διαβόλους».  

Το ματς:

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτή που ήθελε αποτέλεσμα στη ρεβάνς με τη Γιουνάιτεντ και η υπεροχή της στον αγωνιστικό χώρο του «Ολντ Τράφορντ», μάλλον, ήταν κάτι αναμενόμενο. Οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο με οργανωμένες; Επιθέσεις προσπαθούσαν να φτάσουν στα καρέ του Ντε Χέα, σε αντίθεση με τους «κόκκινους διαβόλους» που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των παικτών στα πλάγια και να βγουν σε αντεπιθέσεις. Το πρώτο σουτ σημειώθηκε στο 11ο λεπτό από τον Ιγκουαΐν που όμως από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα πολύ άουτ. Ο Φαν Πέρσι ήταν αυτός που απάντησε στο 15’ από εξαιρετική σέντρα του Γκιγκς στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ολλανδό αστέρα να κάνει κακό σουτ με το αριστερό.

Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε στους γηπεδούχους. Σε εκτέλεση κόρνερ από δεξιά όπως επιτιθόταν η Γιουνάιτεντ, ο Νεμάνια Βίντιτς χωρίς να σηκωθεί στον αέρα πήρε την κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά, ο Γουέλμπεκ σούταρε πάνω στον Ντιέγκο Λόπεθ που ήταν πάνω στη γραμμή. Η συνέχεια της φάσης, ωστόσο, ήταν ως μη γενόμενη, αφού ο Άγγλος φορ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ όταν πήρε τη μπάλα. Η «βασίλισσα», προσπάθησε να «χτυπήσει» από τη δεξιά πλευρά της αντίπαλης άμυνας. Έτσι, πρώτα από μακρινή μπαλιά του Κεντίρα στον Ρονάλντο κι έπειτα από κάθετη του Ντι Μαρία στον Μπενζεμά, προσπάθησε να απειλήσει, αλλά οι αμυντικοί της Γιουνάιτεντ και ο Ντε Χέα έδειξαν το «stop». Αφού πέρασε η σύγχυση, η ομάδα του Φέργκιουσον βγήκε ξανά στην επίθεση και στο 34ο λεπτό έχασε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία. Ο Λόπεθ απέκρουσε ασθενώς ένα σουτ του Φαν Πέρσι από αριστερά, ωστόσο ο Γουέλμπεκ που πήρε την επαναφορά δεν πλάσαρε καλά και του επέτρεψε να διορθώσει το λάθος του. Η Ρεάλ κυκλοφόρησε τη μπάλα μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, κάνοντας… μια τρύπα στο νερό.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τα δεδομένα να είναι ακριβώς τα ίδια. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την κατοχή της μπάλας, την οποία, όμως, δεν ήξερε τι να… κάνει, βλέποντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οχυρωμένη, με σωστά μαρκαρίσματα, αλληλοκαλύψεις και τρεξίματα. Έχοντας αμυνθεί σωστά, οι «κόκκινοι διάβολοι» σκόραραν στην πρώτη παρουσία τους στην περιοχή του Λόπεθ. Έπειτα από φάση διαρκείας με τους Γουέλμπεκ και Ρούνεϊ, ο Βαράν έκανε λάθος από αριστερά, ο Νάνι έστειλε τη μπάλα στη μικρή περιοχή κι εκεί, ο Σέρχιο Ράμος έβαλε το πόδι για να κάνει το 1-0 με αυτογκόλ! Το σωστό αμυντικό παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έμελε να δεχτεί ένα πολύ ισχυρό πλήγμα. Στο 56’, ο Νάνι αποβλήθηκε για χτύπημα στον Αρμπελόα, τον οποίο, όμως, δεν είχε δει και σήκωσε το πόδι για να κοντρολάρει. Οι γηπεδούχοι με 10 έπρεπε πλέον να τρέξουν δύο φορές περισσότερο και η Ρεάλ Μαδρίτης να τα παίξει όλα για όλα.

Οι «μερένχες» έπρεπε να τα παίξουν όλα για όλα. Με τη Γιουνάιτεντ πλέον κλεισμένη στην περιοχή της, ο Ζοσέ Μουρίνιο έδειξε εκ του αποτελέσματος ότι ήξερε τι ακριβώς έπρεπε να κάνει. Πέρασε στο ματς τον Λούκα Μόντριτς και αυτός, αφού πρώτα ο Ράφαελ έβγαλε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Ιγκουαΐν, το πήρε πάνω του στο 66και με μακρινό δεξί σουτ νίκησε τον Ντε Χέα για το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα, από εξαιρετική συνεργασία των Εζίλ και Ιγκουαΐν, ο Κριστιάνο Ρονάλντο με προβολή από αριστερά έβαλε μπροστά τη Ρεάλ με 2-1, έδειξε σεβασμό στην πρώην ομάδα του, αφού δεν πανηγύρισε και χάρισε την πρόκριση στον σύλλογο της Μαδρίτης. Ο Λόπεθ σε πλήρη ετοιμότητα στο τελευταίο δεκάλεπτο, αρνήθηκε το γκολ στην κεφαλιά του Κάρικ (80’) και το πλασέ του Φαν Πέρσι (84’), ενώ ο Ρούνεϊ εξ επαφής με γυριστό έστειλε τη μπάλα πολύ ψηλά, άουτ…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ (87’ Βαλένσια), Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Γκιγκς, Κάρικ, Νάνι, Κλέβερλι (73’ Ρούνεϊ), Γουέλμπεκ (80’ Γιάνγκ), Φαν Πέρσι  

Ρεάλ Μαδρίτης: Ντιέγκο Λόπεθ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο, Αρμπελόα (59’ Μόντριτς), Κεντίρα, Κρ. Ρονάλντο, Εζίλ (71’ Πέπε), Τσάμπι Αλόνσο, Ντι Μαρία (45’ Κακά), Ιγκουαΐν