Πιστεύω στην αναγέννηση της Newcastle!

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε. Από πλευράς ηχηρών μεταγραφών δεν είχαμε κάτι το αξιοσημείωτο, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Θα έλεγε κανείς, ότι οι ομάδες προτίμησαν τη συντηρητική (ή και μηδενική) ενίσχυση, από τις "πολύκροτες" μεταγραφές. Αναμφίβολα, τις εντυπώσεις στο μεταγραφικό παζάρι κέρδισε η Newcastle!



Πιστεύω στην αναγέννηση της Newcastle!

Και από πλευράς ποσότητας μεταγραφών (5 στον αριθμό) και από ποιοτικής άποψης, αφού ενισχύθηκε σημαντικά σε όλες τις γραμμές:

ΑΜΥΝΑ: Στο πρώτο μισό της χρονιάς, η αμυντική γραμμή των Magpies ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Οι συνεχείς τραυματισμοί και τιμωρίες των Coloccini και S. Taylor, εμπόδισαν τον Pardew, να χτίσει μία σταθερή αμυντική τετράδα και να πορευτεί με βάση αυτήν. Γι αυτό, αποκτήθηκαν οι MbiwaDebuchy και Haidara.

Για τον πρώτο, οι συστάσεις ήταν πολύ καλές και σίγουρα θα πλαισιώσει αποτελεσματικά το κέντρο της άμυνας. Ο Debuchy, απέκτησε γρήγορα σημαντικό ρόλο στην εντεκάδα, αφού έχει ξεκινήσει σε όλα τα ματς βασικός ως δεξιός μπακ. Η Newcastle τον ήθελε από το καλοκαίρι (και ο ίδιος επιθυμούσε την μετακίνηση) και το σίριαλ κατέληξε σε γάμο με λίγους μήνες καθυστέρηση. Ο Haidara, αποκτήθηκε έχοντας περισσότερο... συμπληρωματικό ρόλο, αφού στο αριστερό άκρο της άμυνας υπήρχε ήδη ο Santon.

*Σίριαλ με αρκετά επεισόδια είχαμε και στο θέμα παραμονής ή όχι του Coloccini. Τελικά ο ηγετικός stopper συμφώνησε να παραμείνει, αν και η θέλησή του ήταν να επιστρέψει στην Αργεντινή για προσωπικούς λόγους. Μένει να δούμε αν αυτό θα ωφελήσει τον ίδιο, αλλά και την ομάδα του, για την οποία είναι υπεραπαραίτητος!

ΚΕΝΤΡΟ: Η απόκτηση του Moussa Sissoko ήταν η μοναδική κίνηση στη μεσαία γραμμή. Κεντρικό χαφ με ανασταλτικές ικανότητες, αλλά και δημιουργικές (το απέδειξε στο Villa Park την περασμένη αγωνιστική). Πλέον, οι "καρακάξες" διαθέτουν ένα από τα πιο ισχυρά κέντρα στην κατηγορία, αφού μαζί με τον Cabaye, τον Tiote, και τον Anita μπορούν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα σχετικά εύκολα! Στα extrem δεν υπήρξε κάποια μεταβολή, αφού ήδη υπάρχει πολύ ποιότητα στην συγκεκριμένη κατηγορία.

ΕΠΙΘΕΣΗ: Στην επιθετική γραμμή της Newcastle, είχαμε σημαντικές αλλαγές. Αφενός, η αποχώρηση του Demba Ba. Ένας παίκτης, που με τα γκολ του έδωσε πολύτιμους βαθμούς στο πρώτο μισό της σεζόν. Η κάλυψη του συγκεκριμένου κενού, ήρθε με την προσθήκη του Yoan Gouffran! Ο Γάλλος φορ (αγωνίζεται και ως extrem), πήρε ήδη τα πρώτα λεπτά συμμετοχής, και μένει να δούμε κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει τις "καρακάξες" με τα γκολ του.

*Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε τον ρόλο του Papiss Cisse! O Σενεγαλέζος επιθετικός, φαινόταν ότι δεν μπορούσε να συνυπάρξει με τον Ba στην ομάδα. Πέρσι ο Pardew κατάφερε να χωρέσει και τους δύο στην ενδεκάδα, ωστόσο φέτος δεν του βγήκε. Πιστεύω ότι ο Cisse θα αναγεννηθεί, από την αποχώρηση του Ba, και ήδη αυτό φάνηκε κόντρα στην Aston Villa. Είναι κορυφαίος επιθετικός, και θα πρέπει η Newcastle να στηριχθεί και πάλι πάνω του, ώστε νιώσει ξανά σημαντικός!

Πολύς ντόρος έχει γίνει τον τελευταίο καιρό για την... Γαλλόφωνη Newcastle. Ούτε λίγο, ούτε πολύ δέκα συνολικά Γάλλοι ποδοσφαιριστές υπάρχουν στο ρόστερ αυτή τη στιγμή!! Προσωπικά, δεν το θεωρώ αρνητικό φαινόμενο, αφού εφόσον το ταλέντο υπάρχει, η εθνικότητα είναι κάτι που μικρή σημασία έχει. Το θέμα είναι, να μπορέσει ο Pardew να αποτρέψει ενδεχόμενες κλίκες που μπορεί να δημιουργηθούν. Έχουμε δει αρκετές φορές στο ποδόσφαιρο, παίκτες ίδιας εθνικότητας να δημιουργούν "κλειστές παρέες" με αρνητικά αποτελέσματα για τους ίδιους, αλλά και για τον σύλλογο που αγωνίζονται.

Αν αυτό το ενδεχόμενο αποτραπεί, είμαι σίγουρος, πως όχι μόνο η ομάδα δεν θα κινδυνέψει, αλλά θα μπορέσει να χτυπήσει ένα "ευρωπαικό εισιτήριο"... Μένει να δούμε.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Χαρίλαος Καρακίτσος

 

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)