Με τρέλα… για τον τελικό! (videos)

Ο Μίτσου μοιράζει τρέλα, ο Γκρέιαμ τον σιγοντάρει και η Σουόνσι… ονειρεύεται «Γουέμπλεϊ»! Στον πρώτο ημιτελικό κόντρα στην Τσέλσι για το Capital One Cup, οι «κύκνοι» πήραν τη νίκη με σκορ 2-0 και απέκτησαν ένα πολύ σημαντικό αβαντάζ εν όψει της ρεβάνς. Τραγικά λάθη από τον Ιβάνοβιτς που «σέρβιρε» τα δύο γκολ.



Με τρέλα… για τον τελικό! (videos)

Οι «κύκνοι», μπορεί να βρέθηκαν ελάχιστες φορές στα καρέ του Τέρνμπουλ, αλλά στη μια από αυτές εκμεταλλεύτηκαν την τύχη και τα δύο λάθη του μοιραίου Ιβάνοβιτς για να σκοράρουν και να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη.

Καλοί οι δημιουργοί της Τσέλσι, κακός ο Τόρες που αντικαταστάθηκε στο 80ο λεπτό (!) από τον Μπα.

Υπενθυμίζεται ότι τα εκτός έδρας γκολ έχουν ισχύ μονάχα σε περίπτωση που ο επαναληπτικός οδηγηθεί στην παράταση.

Το ματς:

Κάπως έτσι σημειώνονται οι εκπλήξεις σε θεσμούς όπως το Κύπελλο Αγγλίας. Η Τσέλσι, απόλυτη κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στη Σουόνσι, έδειχνε πως το γκολ ήταν απλά θέμα χρόνου. Κυκλοφορούσε τη μπάλα, οι Όσκαρ και Αζάρ με τα «τσαλιμάκια» τους διασκέδαζαν τους οπαδούς των «μπλε», τα 13 σουτ των Λονδρέζων στο πρώτο ημίωρο έκανε άπαντες να θεωρήσουν πως όλα θα ήταν εύκολα αν άνοιγε το σκορ και ξαφνικά… σκοτάδι. Αυτό, δηλαδή, που έπεσε στο 39ο λεπτό στα μάτια του Ιβάνοβιτς που έκανε κακό κοντρόλ στην άμυνα από βεβιασμένη πάσα του Τέρνμπουλ και στην εξέλιξη της φάσης, ο Μίτσου με αριστερό σουτ έκανε το 1-0! Στο 43’, ο Ιβάνοβιτς προσπάθησε να πάρει… το αίμα του πίσω, εξαπέλυσε «κεραυνό» από 25 μέτρα, αλλά ο Τρεμέλ του είπε όχι.  

Η Τσέλσι έπρεπε να μπει στο γήπεδο στην επανάληψη με το πόδι στο γκάζι και αυτό έκανε. Η Σουόνσι, απλά την περίμενε ξανά στην άμυνά της κι επέλεξε γρήγορες αντεπιθέσεις για να πετύχει κάτι ανάλογο όπως και στο πρώτο μέρος. Να αιφνιδιάσει, δηλαδή, να εκμεταλλευτεί πιθανό λάθος και να σκοράρει. Στο 55ο λεπτό, ο Νταβίντ Λουίζ απείλησε την εστία των «κύκνων» με απευθείας εκτέλεση φάουλ που πέρασε λίγο άουτ και στο 59’, έφτασε ακόμα πιο κοντά στο γκολ. Από περίπου 20 μέτρα σούταρε, η μπάλα πέρασε κάτω από τον Τρέμελ, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων την πρόλαβε προτού περάσει και την τελική γραμμή. Το σύνολο του Λάουντρουπ οχυρωνόταν στα μετόπισθεν ώστε να κλείσει όλους τους διαδρόμους και ξαφνικά οι «μπλε» κυκλοφορούσαν τη μπάλα χωρίς να μπορούν να την περάσουν στην αντίπαλη περιοχή. Τελικά γκολ θα ερχόταν, αλλά για τη Σουόνσι που στο 90’ με νέο λάθος του Ιβάνοβιτς στην άμυνα των «μπλε», έγραψε το τελικό 2-0 με σκόρερ τον Ντάνι Γκρέιαμ.


C0-1Michu από ourmatch


Chelsea Swansea 0-2 από Counterpoint1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Τέρνμπουλ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες (71’ Λάμπαρντ), Μάτα, Όσκαρ (83’ Μαρίν), Αζάρ, Τόρες (81’ Μπα)

Σουόνσι: Τρέμελ, Τσίκο, Γουίλιαμς, Ρανχέλ, Ντέιβις, Μπρίτσον, Μίτσου (83’ Γκρέιαμ), Πάμπλο, Ράουτλετζ (62’ Τιεντάλι), ντε Γκούζμαν, Κι