Άστον Βίλα-Στόουκ (preview)

Να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα θέλει η Άστον Βίλα, η οποία υποδέχεται τη φορμαρισμένη Στόουκ, που προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και μετρά τέσσερα «τρίποντα» και μία ισοπαλία στα πέντε πιο πρόσφατα ματς. Το 1965 σημειώθηκε η τελευταία νίκη των φιλοξενούμενων στο «Βίλα Πάρκ».  



Άστον Βίλα-Στόουκ (preview)

Οι «χωριάτες» μπορεί να προηγήθηκαν νωρίς-νωρίς την περασμένη εβδομάδα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΚΠΡ, ωστόσο ο ΜακΚί «απάντησε» γρήγορα στο γκολ του Χόλμαν, με το 1-1 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης του «Λόφτους Ρόουντ».

Από την πλευρά τους οι «Potters», με το γκολ του Γουάιτχεντ στο 75’, πέρασαν νικηφόρα (1-0) από το «Χόθορνς», υποχρεώνοντας τη Γουέστ Μπρομ στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα. Αυτή μάλιστα ήταν η τρίτη σερί νίκη και τέταρτη στα πέντε τελευταία ματς για την ομάδα του Τόνι Πιούλις, η οποία μοιράζεται πλέον με τη Γουέστ Χαμ την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σαφώς υπέρ των γηπεδούχων η παράδοση των συγκεκριμένων αναμετρήσεων στο «Βίλα Παρκ». Μπορεί τα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια να έμειναν στο 1-1, ωστόσο για να βρει κάποιος την τελευταία νίκη της Στόουκ θα πρέπει να ανατρέξει στο μακρινό 1965!

Στα αγωνιστικά, ο Πολ Λάμπερτ ετοιμάζει τα πλάνα του χωρίς να μπορεί να υπολογίζει για ακόμα μία φορά στις υπηρεσίες του τραυματία Ρον Φλάαρ. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να μάθουν αν θα μπορούν να υπολογίζουν στον Πίτερ Κράουτς, ενώ δεδομένη είναι η απουσία, λόγω τιμωρίας, του Τσάρλι Άνταμ.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Άστον Βίλα: Γκούζαν, Λόουτον, Μπέικερ, Κλαρκ, Λιχάι, Γουέστγουντ, Χόλμαν, Μπάναν, Βέιμαν, Μπεντέκε, Αγκμπονλαχόρ
Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Σότον, Σόουκρος, Χουτ, Κάμερον, Γουίλαν, Ενζονζί, Γουόλτερς, Εθέρινγκτον, Τζόουνς, Κράουτς;