Η κατρακυλα του ονοματος ΑΡΣΕΝΑΛ

Αγαπητό England365, θα ήθελα να παραθέσω την άποψη μου για την Άρσεναλ τα τελευταία 5-6 χρόνια και ότι με τη τακτική της χάνει ανερχόμενους ''αστέρες''.



Η κατρακυλα του ονοματος ΑΡΣΕΝΑΛ

Ο Βενγκερ παντα βασιζοταν στην ''αρχη'' να αγοραζει σχετικα ασημαντους και νεαρους παικτες και να τους μεταμορφωνει σε παικτες παγκοσμιας κλασης.

Οντας και ο ιδιος πριν τη μεταπηδηση στην Αρσεναλ ενας προπονητης ασημαντος με καριερα στη Γαλλια και στην Ιαπωνια, εφαρμοσε αυτη την τακτικη και στην ομαδα.

Οι Ανρι,Λιουνγκμπεργκ,Βιειρα,Μπεργκαμπ και γενικα ολη η ομαδα του 2004 πριν πανε στο Λονδινο ηταν μεν καλοι παικτες αλλα οχι αυτο που λεμε παγκοσμιας κλασης.Με τα σημερινα δεδομενα ζητημα να ξοδεψε γι αυτους τους 4 παικτες οσα ξοδεψε φετος για Καθορλα και Ζιρου!Ομως υπο τις οδηγιες του Βενγκερ εξελιχθηκαν σε αυτο που ολοι ξερουμε.

Εκεινη η τρομερη φουρνια ηταν η ''βιτρινα'' για την Αρσεναλ να προσελκυσει τα μετεπειτα χρονια ολη την ''αφροκρεμα'' των νεων,wonderkids οπως λενε οι Αγγλοι, παικτων.Φαν Περσι,Φαμπρεγας,Νασρι,Γουολκοτ ολοι ηρθαν γιατι ηξεραν οτι ερχοντουσαν σε μια ομαδα που θα δουλευε μαζι τους με τη προοπτικη του βασικου και οχι της αλλαγης οπως γινονταν τοτε σχεδον σε καθε ομαδα με νεαρους παικτες και φυσικα με τη προοπτικη των τιτλων.Τι καλυτερο απο ενα νεαρο παικτη?Η ομαδα να στηριζεται σε νεους και ταυτοχρονα να διεκδικει τιτλους!

Τα πραγματα ομως δεν ηρθαν ετσι.Ο Νασρι εφυγε για να παρει το πρωτο τιτλο στη καριερα του μαζι με το Κλισυ,ο Φαμπρεγας πηρε Ευρωπαικο μολις εφυγε,ο Φαν Περσι και αυτος καταλαβε οτι πρεπει να φυγει αμα δε θελει να μεινει στην ιστορια οπως τοσο μεγαλοι παικτες χωρις τιτλο!Αυτο ποια εχει καθιερωθει σαν ''ταμπου''!Αμα θες τιτλο πρεπει να φυγεις απο την Αρσεναλ!Ενω παλια ηταν ο ιδανικος τοπος για ολους τους ανερχομενους αστερες!

Ακουω τωρα για το ενδιαφερον της Αρσεναλ για τον Γκετσε,τον Λεβαντοφσκι,παλια τον Νευμαρ και ολα τα καλα ''wonderkids'' που πριν 5-6 χρονια θα ερχοντουσαν με τα ποδια αλλα τωρα μαλλον δυσκολο!Φετος ηταν η πρωτη χρονια που η Αρσεναλ πηρε,καλους μεν,σε ''ετοιμη'' ηλικια δε παικτες καλης αλλα οχι τοπ κλασης.Καθορλα-Ζιρου-Ποντολσκι ηρθαν στα γρηγορα για να μετριασουν τις αντιδρασεις του κοσμου απο τη πωληση του Φαν Περσι.

Εξι χρονια χωρις τιτλο κοστιζουν και θα επρεπε να το εχει καταλαβει ο Βενγκερ γιατι τα ονοματα ''χτιζονται'' με βαση τους τιτλους αλλιως ξεθυμαινουν.Τα ιδια εχει παθει πανω κατω και η Λιβερπουλ,ομαδα θρυλος,που με το ζορι μπορει να προσελκυσει παικτες επιπεδου (ποιος η Λιβερπουλ με τα 5 Ευρωπαικα!).

Ελπιζω ο Βενγκερ με τα τοσα ''θαυματα'' που εχει κανει στο παρελθον να αλλαξει τακτικη και να καταλαβει οτι το ονομα ''Αρσεναλ'' εχει μικρυνει πολυ και θα συμβιβαζεται με μετριους για τα δεδομενα της Πρεμιερ παικτες με οτι συνεπειες αυτο συνεπαγεται!

Ευχαριστω πολυ

Ανεστης Ροβης

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)