Πρέμιερσιπ vs Τσάμπιονς Λιγκ σημειώσατε 1

Κατά πολλούς ποδοσφαιρόφιλους, η αγγλική Premierleague αποτελεί το πιο ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πράγματι, καθώς η δυναμική των ομάδων είναι τέτοια που ακόμα και οι νεοφώτιστες ομάδες κοντράρουν (πολύ) συχνά στα ίσια τους "μεγάλους".  



Πρέμιερσιπ vs Τσάμπιονς Λιγκ σημειώσατε 1
Η λέξη "derby" ακούγεται σχεδόν κάθε αγωνιστική, το πάθος ξεχυλίζει στους περισσότερους αγώνες, η ιστορία μεταξύ πολλών ζευγαριών είναι σημαντική και καινούρια πρόσωπα (rookies) αφήνουν κάθε χρόνο το δικό τους στίγμα.

Με λίγα λόγια, ευχαριστιέσαι ποδόσφαιρο με αρκετά ματς ανά αγωνιστική εβδομάδα.

Αυτό που παρατηρώ όμως τα τελευταία χρόνια και με προβληματίζει είναι το σταδιακά μειωμένο ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Δεν τολμώ να πω πως οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες είναι ένα επίπεδο πάνω από τις αγγλικές, καθώς κάτι τέτοιο δεν πιστεύω πως ισχύει. Φαίνεται πως το πρωτάθλημα της premier δίνει μεγαλύτερη χαρά και επομένως αποτελεί πιο ισχυρό κίνητρο για τις αγγλικές ομάδες. Από την άλλη όμως, θεωρώ πως τουλάχιστον οι "μεγάλοι" υποχρεούνται να τα δίνουν όλα τουλάχιστον όταν συμμετέχουν στο champions league. Η περυσινή συνολική πορεία της chelsea θεωρώ πως ήταν ως επί το πλείστον τυχερή αν δει κανείς την εξέλιξη της χρονιάς (αν και απολύτως δίκαια σήκωσε την κούπα στο τέλος και πραγματικά χάρηκα πολύ, αν και υποστηριχτής της United). Οπότε, ίσως είναι και λίγο στάχτη στα μάτια...

Πάει καιρός που το φαβορί στη συγκεριμένη διοργάνωση ήταν αγγλική ομάδα και αυτό καλό θα ήταν να αλλάξει. Κινητήριος μοχλός σε αυτό μπορεί να είναι το σύνολο των προπονητών των ομάδων πρωταρχικά.

Θα εκτιμούσα και τα σχόλιά σας στο εν λόγω θέμα.

ΥΓ: Θεωρώ πως το ματς Αρσεναλ - Τότεναμ το Σάββατο θα είναι πολύ
καλό...είδωμεν...

Ευχαριστώ πολύ,

Πάνος Βαμβακάρης

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)