Ωδή στον Κλαρκ

Το λέγαμε το καλοκαίρι, αλλά το λέγαμε δειλά. Όταν ο Στιβ Κλαρκ ανέλαβε για πρώτη του φορά πρώτος προπονητής μια ομάδα Πρέμιερ πιστεύαμε πως κάτι καλό είχε να δείξει. Και το κάνει με το παραπάνω με τη Γουέστ Μπρομ.



Ωδή στον Κλαρκ

Η 5η θέση, πάνω από Τότεναμ, Άρσεναλ και άλλες μεγάλες ομάδες δεν λέει κάτι, αφού λογικά δεν θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος. Μικρή σημασία έχει.

Ο Κλαρκ ήταν ο βοηθός του Κένι Νταλγκλίς πέρυσι στη Λίβερπουλ. Από όσο έχω διαβάσει στο site σας στο παρελθόν θεωρείται ένας από τους καλύτερους προπονητές στην τακτική στην Αγγλία.

Όντας κόουτς της Λίβερπουλ έμαθε πολλά από τους παίκτες της εμπειρίας του Τζέραρντ. Προσέφερε επίσης πολλά και πήγε στην Μπρόμιτς με γεμάτο βιβλιαράκι, με σημειώσεις για να κάνει πολλά. Και τα έκανε.

Η Γουέστ Μπρομ παίζει εξαιρετικά απλά. Δεν κάνει σύνθετα πράγματα, δεν τα χρειάζεται άλλωστε. Είναι τρομερή στις αντεπιθέσεις και το δεύτερο γκολ χθες το έβαλε έτσι. Ο Κλαρκ δείχνει συγκρατημένος και τρομερά εγκρατής. Χωρίς φανφάρες και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Υπάρχει ένα πρόβλημα, όμως. Η προβολή που θα αρχίσει να έχει η Μπρόμιτς θα φέρει τα φώτα πάνω στον Μουλούμπου και στα άλλα παιδιά. Και τότε θα αρχίσει να φυλλοροεί η ομάδα.

Παναγιώτης Σώκης

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)