Πικρή γεύση για τα «ζαχαρωτά» (video)

Τα είχε όλα! Το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ προσέφερε γκολ, φάσεις, συγκινήσεις, πάθος και δυνατά μαρκαρίσματα και άφησε την Έβερτον …με το παράπονο και τη Λίβερπουλ ευχαριστημένη με το τελικό 2-2. Εξαιρετικός ο Κέβιν Μιραλάς, εντελώς εκτός αγώνα οι νεαροί ποδοσφαιριστές που εμπιστεύτηκε ο Μπρένταν Ρότζερς. Δικαιολογημένα παράπονα από τους «κόκκινους» για την τελευταία φάση!



Πικρή γεύση για τα «ζαχαρωτά» (video)

Το ντέρμπι της πόλης άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, αφού η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα μετά από προσπάθεια του Σουάρες, στο 14’, και αφού πρώτα κόντραρε η μπάλα στον Μπέινς. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο ευνοϊκά για τους «reds» όταν ο Ουρουγουανός άσος έκανε το 2-0, έξι λεπτά αργότερα, με εξαιρετική κεφαλιά και αφού βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Χάουαρντ.

Ωστόσο κάπου εκεί η Έβερτον ανέβασε ρυθμούς και κατάφερε να εκμεταλλευτεί την απειρία των άσων της Λίβερπουλ. Ο Μιραλάς έκανε πάρτι από τη δεξιά πλευρά, αφού ο Ραχίμ Στέρλινγκ δεν επέστρεφε να βοηθήσει τον Άντρε Γουίσντομ και με τα γκολ των Λίον Όσμαν (22’)και Στίβεν Νέισμιθ (35’) τα «ζαχαρωτά» μπήκαν και πάλι στο ματς.

Οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς δεν πήγαιναν γρήγορα πάνω στην μπάλα και η Έβερτον είχε όλο το χώρο και το χρόνο να δημιουργεί προβλήματα μπροστά από την εστία του Μπρένταν Τζόουνς, ο οποίος όποτε χρειάστηκε αντέδρασε σωστά. Η αποχώρηση του Μιραλάς στο 45’ αφαίρεσε την εκρηκτικότητα από το παιχνίδι των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο απειλητικοί. Οι γηπεδούχοι είχαν και στο δεύτερο ημίχρονο τον έλεγχο του ματς, με τη Λίβερπουλ να μένει από δυνάμεις και να στερεύει από πάθος. Οι φιλοξενούμενοι έχουν έντονα παράπονα -και από όσο φαίνεται από το ριπλέι δικαιολογημένα- για την τελευταία φάση του αγώνα, με τον Λουίς Σουάρες να σκοράρει και το διατητή να σημειώνει offside.

Η Έβερτον ήταν η καλύτερη ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, είχε τις φάσεις για να πάρει τη νίκη και ο Ρότζερς δεν δικαιώνεται για την επιλογή του να βάλει σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι τόσους άπειρους ποδοσφαιριστές. Η ομάδα του Μόγιες βρίσκεται –προσωρινά- στην 4η θέση, με τη Λίβερπουλ να παραμένει στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας.


Οι συνθέσεις του αγώνα

ΈβερτονΧάουαρντ - Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Ντεστέν, Μπέινς – Νέβιλ, Όσμαν – Νέισμιθ (Οβιέδο 85')– Φελαϊνί, Μιραλάς (Γκεγιέ 46')- Γιέλαβιτς

Λίβερπουλ: Τζόουνς – Γουίσντομ (Χέντερσον 70'), Σκρτελ, Άγγερ, Ενρίκε – Τζέραρντ, Άλεν, Σαχίν (Κόατς 46')– Στέρλινγκ, Σουάρες, Σούσο (Σέλβι 46')


Eve0Live1    @SpheraChannel από SpheraChannel

 


Eve0Liv2    @SpheraChannel από SpheraChannel

 


Eve1Live2 από SpheraChannel

 


Eve2Live2    @SpheraChannel από SpheraChannel