Έβερτον-Λίβερπουλ (preview)

Το 219ο είναι έτοιμο να αρχίσει. Η Έβερτον υποδέχεται τη Λίβερπουλ και θέλει να πάρει τη νίκη που θα τη διατηρήσει στα ψηλά της κατηγορίας και που θα ανεβάσει την υπερηφάνεια των φίλων της στα ύψη. Καίγεται για βαθμούς η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, η οποία θέλει να επαναλάβει τον περυσινό της θρίαμβο στο «Goodison Park».  



Έβερτον-Λίβερπουλ (preview)

Τα «ζαχαρωτά» διανύουν περίοδο εξαιρετικής φόρμας και έχουν χάσει μόνο σε ένα από τα τελευταία 17 ματς της Πρέμιερ.

Ο Ντέιβιντ Μόγιες θέλει να δει τους παίκτες του να παίρνουν τη νίκη και να αυξήσει με αυτόν τον τρόπο το δικό του ρεκόρ, αφού έχει κερδίσει μόλις σε 4 από τα 23 ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, στα οποία έχει κοουτσάρει την Έβερτον. Ο Σκωτσέζος τεχνικός θέλει να εκμεταλλευτεί την ικανότητα των παικτών του στο ψηλό παιχνίδι, αφού τα «ζαχαρωτά» έχουν σκοράρει τα περισσότερα γκολ με κεφαλιά, στη φετινή Πρέμιερ (6).

Αντίθετα, η Λίβερπουλ έχει την παράδοση –και συνολική και πρόσφατη- με το μέρος της, μετρά 7 νίκες και 3 ισοπαλίες στα τελευταία 11 ντέρμπι της πόλης και θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες των τελευταίων ημερών. Οι παίκτες του Ρότζερς έχουν σημειώσει 2 συνεχόμενα «τρίποντα» και δείχνουν πως έχουν βρει τον τρόπο να παίρνουν τα αποτελέσματα που χρειάζονται.

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, ωστόσο τα 3 ματς που αήττητοι οι «reds» είναι το καλύτερό τους σερί για το 2012 και ο Ρότζερς θέλει να χτίσει πάνω σε αυτό.

 

Αγωνιστικά νέα

Αν και δεν είναι απόλυτα έτοιμος ο Μαρουάν Φελαϊνί, ο Μόγιες αναμένεται να τον ρίξει στην μάχη, αφού είναι από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας του. Επιστρέφει και ο Τόνι Χίμπερτ, ωστόσο εκτός παραμένει ο Στίβεν Πίενααρ, ο οποίος είναι τιμωρημένος, μετά την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο ματς με την ΚΠΡ.

Στη Λίβερπουλ, θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή τον Πέπε Ρέινα, ο οποίος προπονήθηκε το Σάββατο. Κανονικά υπολογίζεται και ο Γκλεν Τζόνσον, ο οποίος αποχώρησε στο ημίχρονο του ματς με την Ανζί.

 

Πιθανές συνθέσεις

Έβερτον: Χάουαρντ – Χίμπερτ, Χάιτινχα, Γιαγκέλκα, Μπέινς – Όσμαν, Νέβιλ – Κόουλμαν, Φελαϊνί, Μιραλάς - Γιέλαβιτς

Λίβερπουλ: Ρέινα (Τζόουνς) – Γουίσντομ, Σκρτελ, Άγγερ, Τζόνσον – Τζέραρντ, Άλεν, Σέλβι – Σούσο, Σουάρες, Στέρλινγκ