Το μαύρο της το χάλι…

Χειρότερη – μάλλον – δεν γίνεται! Η Άρσεναλ, υπέστη ολικό «μπλακ – άουτ» στην έδρα της Νόριτς και ηττήθηκε με σκορ 1-0 για την 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ! Αποσβολωμένος ο Βενγκέρ στον πάγκο, καμία βοήθεια από τους Ζιρού, Ποντόλσκι, Ζερβίνιο, στην αποστολή χωρίς όμως να παίξει ο Γουίλσιρ. Ξέφυγαν από τη ζώνη του υποβιβασμού τα «καναρίνια».



Το μαύρο της το χάλι…

Α’ ημίχρονο:

Ο Κρις Χιούτον εγκλώβισε την Άρσεναλ. Με… ανύπαρκτους διαδρόμους στην άμυνα, πολυπρόσωπη προστασία των μετόπισθεν και απειλή μονάχα από αντεπιθέσεις, η Νόριτς μπορεί να μην είχε ούτε την κατοχή της μπάλας ούτε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά πήρε το προβάδισμα! Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών παιχνιδιού, ο Μανόνε απέκρουσε το σουτ του Τετέι και ο Χολτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από το «ριμπάουντ» για το 1-0. Μάλιστα, τα «καναρίνια» μπορούσαν να έχουν βάλει πολύ γερά θεμέλια για τη νίκη, αλλά η κεφαλιά του Τέρνερ από τη σέντρα του Πίλκινγκτον, έφυγε – ένας Θεός ξέρει πως – άουτ. Η Άρσεναλ έμεινε να κυκλοφορεί τη μπάλα, αλλά να μην μπορεί να πλησιάσει την εστία του Ρούντι.

Β’ ημίχρονο:

Η Άρσεναλ δεν μπορούσε να διαχειριστεί το παιχνίδι. Η τριάδα των επιθετικών που είχε την υποχρέωση να βγάλει την ομάδα από τη δύσκολη θέση, δεν έκανε απολύτως τίποτα. Οι Ποντόλσκι, Ζιρού και Ζερβίνιο δεν βοήθησαν καθόλου τους «κανονιέρηδες», ο Βενγκέρ προσπαθούσε να βρει λύσεις, αλλά η Νόριτς μάλλον κρατούσε εύκολα το προβάδισμα που είχε αποκτήσει από το 20ο λεπτό. Όσο κι αν προσπαθούσαν, οι Λονδρέζοι έβλεπαν ότι δεν υπήρχε ο παραμικρός διάδρομος για να απειλήσουν την εστία του Ρούντι, ενώ θα πρέπει να λένε… πάλι καλά που η ήττα ήρθε μόνο με 1-0 και όχι με μεγαλύτερο σκορ. Οι παίκτες του Χιούτον βρέθηκαν σε δυο – τρεις περιπτώσεις με καλές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση, αλλά οι λάθος επιλογές τους στέρησαν τα γκολ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νόριτς: Ρούντι, Ρ. Μάρτιν, Μπασόνγκ, Τέρνερ, Γκαρίδο, Τζόνσον, Πίλκινγκτον, Χούλαχαν (93’ Ρ. Μπένετ), Ε. Μπένετ (79’ Σνόντγκρας), Τετέι, Χολτ (90’ Μόρισον)

Άρσεναλ: Μανόνε, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν, Σάντος, Τζένκινσον, Αρτέτα, Ράμσεϊ (83’ Γκνάμπρι), Καθόρλα, Ποντόλσκι (65’ Τσάμπερλεϊν, 74’ Αρσάβιν), Ζιρού, Ζερβίνιο