Γιατί με χαλάει ο Βίλας-Μπόας

Καλησπέρα στην παρέα του England. Δεν περίμενα ποτέ να περάσω ένα τόσο χάλια βράδυ Σαββάτου. Τελικά η έλλειψη της Πρέμιερ Λιγκ κάνει κακό. Αλλά μιας και καθάρισε λίγο το μυαλό, πάμε να δούμε γιατί η Τότεναμ δεν θα πάει ψηλά.



Γιατί με χαλάει ο Βίλας-Μπόας

Όχι τώρα, όχι απαραίτητα φέτος. Αλλά γενικά και σε βάθος χρόνου.

Ο κύριος λόγος είναι ο Αντρέ Βίλας-Μπόας.

Και εξηγούμαι.

Προσωπικά, τον πιστεύω πολύ. Τον θεωρώ ως έναν από τους πιο διαβασμένους προπονητές. Όποιος διαβάσει για αυτόν ή όποιος τον παρακολουθεί θα καταλάβει πως μιλάμε για τον απόλυτο τακτικιστή. Κι αυτό μου αρέσει πολύ. Αλλά και σε όποιον δεν αρέσει δεν μπορείς να πεις κάτι για το πόσο εξελίσσεται και το πόσο καλά προετοιμασμένος είναι για τον αντίπαλο.

Κι ίσως εκεί είναι και το πρόβλημα. Το κάνει τόσο πολύ, ώστε να μην ασχολείται με το πώς η Τότεναμ μπορεί να έχει δικό της στυλ. Η ομάδα του τα πάει καλά όταν αντιμετωπίζει μεγάλες ομάδες, που μπαίνουν στο γήπεδο για να παίξουν. Και ο Βίλας-Μπόας κοιτά να κλέψει. Αυτό έκανε και με τη Γιουνάιτεντ γι αυτό πήρε και το ματς. Κοιτά την αντεπίθεση.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Τότεναμ δυσκολεύεται να πάρει τα ματς με τις μικρότερες ομάδες, αφού δεν μαθαίνει πώς να το κάνει. Σε βάθος χρόνου θα το πληρώσει αυτό η ομάδα. Ποτέ καμία ομάδα δεν έγινε μεγάλη μόνο με τις αντεπιθέσεις. 

 

Κωστής Δελάπας

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)