Δεν χάνει... με τίποτα!

Την Κυριακή που μας πέρασε είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω ένα παιχνίδι της Premier League. Επέλεξα το Liverpool-Stoke και παρότι δεν αποζημιώθηκα από το τελικό αποτέλεσμα, μου δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσω τον θαυμασμό μου για αυτήν την Stoke!



Δεν χάνει... με τίποτα!

Χαιρετώ για μία ακόμη φορά την τεράστια παρέα μας! 

 
Είμαι πεπεισμένος, ότι αν μία ομάδα στην μεγάλη κατηγορία της Premier ΞΕΡΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ να παίξει αποτελεσματική άμυνα, αυτή είναι η Stoke. Οι αριθμοί για μένα το αποδεικνύουν. Έπαιξε κόντρα σε τέσσερις "μεγάλους" τις κατηγορίας ως τώρα με αξιοπρόσεχτα αποτελέσματα!
 
->Κόντρα στην Arsenal, την δεύτερη αγωνιστική μπλόκαρε τα επιθετικά ατού των "κανονιέριδων" και επιβεβαίωσε τα εκπληκτικά περσινά εντός έδρας αποτελέσματα αποσπώντας λευκή ισοπαλία.
->Απέναντι στην Manchester City, για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος... συμφωνούμε έπαιξε μπάσκετ για να πάρει την ισοπαλία (1-1). Ωστόσο, κόντρα σε μία ομάδα με μεγάλο επιθετικό πλουραλισμό, το να την κρατάς μόλις στο... 1-1, δεν μπορεί παρά να θεωρείται επιτυχία.
->Την πέμπτη αγωνιστική πήγε στο Stamford Bridge κόντρα στην Chelsea, και πραγματικά της... έβγαλε το λάδι, μέχρις ότου να μιλήσει ο Ashley Cole για το τελικό 1-0. Αποτελεσματική άμυνα που αν μη τι άλλο έδειχνε ότι ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο και έφτασε πολύ κοντά στο να το πάρει.
->Φτάσαμε την περασμένη Κυριακή στο Anfield. Τελικό αποτέλεσμα 0-0, με την Stoke να στέκεται τυχερή σε 2 περιπτώσεις μία με τον Suarez, και άλλη μία με το δοκάρι του Sterling αμφότερες στο δεύτερο ημίχρονο. Γεγονός όμως είναι ότι πέρασε από μία ακόμη... δύσκολη έδρα, ατσαλάκωτη.
 
Ατομικά μιλάμε για εξαιρετικούς stoppers! Κυρίως για το αμυντικό δίδυμο των Huth (έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του από την θητεία του στην Chelsea) και Shawcross (πρόσφατα κλήθηκε στην εθνική ομάδα της Αγγλίας και εγώ προσωπικά στην ψηφοφορία που βάλατε πιστεύω ότι μπορεί επάξια σε βάθος χρόνου να αντικαταστήσει τον Terry!). Δεν οφείλεται όμως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην άμυνα το γεγονός ότι η Stoke σκάει... γάιδαρο για να δεχτεί γκολ, αλλά στην γενικότερη ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Στο 20' της αναμέτρησης στο Anfield, ο Pepe Reyna κάνει λάθος σε προσωπική του μεταβίβαση, αποτέλεσμα του αφόρητου pressing που ασκούν οι Chrouch, Kightly, Walters και N'zonzi σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου!
 
Προσωπικά πιστεύω ότι η Stoke θα κάνει αρκετές ζημιές φέτος. Επιθετικά, έχει τα... απολύτως απαραίτητα. Έναν Chrouch που διανύει περίοδο φόρμας και σαφώς τον Adam έναν τεχνίτη μέσο, ιδανικό playmaker. Ωστόσο, την μεγαλύτερη ώθηση την παίρνει από το... κλουβί της. Το Brittania φαντάζει απόρθητο κάστρο! Πέρσι πολλοί "μεγάλοι" έφυγαν με άδεια χέρια από εκεί, ενώ ενδεικτικές είναι οι φετινές δηλώσεις του Roberto Mancini: "Στο Brittania, είναι πάντα δύσκολα!".
 
Τέλος, να εκφράσω τον θαυμασμό μου και για τον Tony Pulis. Μεθοδικός και δουλευταράς έχει χτίσει ένα εξαιρετικό οικοδόμημα. Για μία ομάδα όπως η Stoke στην Premier (μεσαίας ποιότητας δηλαδή) είναι σημαντικό να τηρείται το  "εκεί που δεν μπορείς να κερδίσεις, τουλάχιστον μην χάσεις!" και στο Brittania τον έχουν εμπεδώσει απόλυτα! 
 
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 
Χαρίλαος Καρακίτσος

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)