Δια… πυρός και σιδήρου!

Η Τότεναμ δεν ήθελε να γίνει ακόμη ένα «θύμα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Στο «Ολντ Τράφορντ», βρέθηκε να προηγείται ακόμη και με δύο γκολ, αλλά ούτε αυτό έμοιαζε αρκετό για να αισθανθεί ασφάλεια. Κινδύνευσε, είδε τη μπάλα να σταματάει δύο φορές στο δοκάρι της, αμύνθηκε σαν… να μην υπήρχε αύριο και τελικά επικράτησε 3-2! Αυτή είναι η πρώτη νίκη των «σπιρουνιών» στην έδρα των «κόκκινων διαβόλων» από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ!



Δια… πυρός και σιδήρου!

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προσπάθησε να κάνει ακόμα μια επική ανατροπή στο σκορ, αλλά το σύνολο του Βίλας – Μπόας δεν το επέτρεψε, έχοντας όμως και την τύχη με το μέρος του σε αρκετές περιπτώσεις.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αυτή την ήττα μένει στους 12 βαθμούς, μόλις τέσσερις μακριά από την κορυφή, συγκατοικεί όμως πλέον και με τη συμπολίτισσά της, Σίτι, που νωρίτερα είχε επικρατήσει 2-1 επί της Φούλαμ στο Λονδίνο.

Α’ ημίχρονο:

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπρεπε να… ψαχτεί για να δει από πού της ήρθε! Η Τότεναμ, πραγματοποίησε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο «Ολντ Τράφορντ», ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό! Ο Βερτόνχεν έκανε την κούρσα, έφτασε στην περιοχή των «κόκκινων διαβόλων» και όταν έκανε το σουτ με το δεξί, η μπάλα κόντραρε στον πεσμένο Έβανς για το 1-0! Τα «σπιρούνια» του Βίλας – Μπόας βρήκαν… ευάλωτη τη Γιουνάιτεντ και ανέλαβαν κυρίαρχο ρόλο στον αγωνιστικό χώρο. Έκαναν το παιχνίδι τους, δεν κινδύνευσαν από τους παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και με τον Γκάρεθ Μπέιλ που άνοιξε σαν… βεντάλια την αντίπαλη άμυνα, οι Λονδρέζοι έφτασαν στο 2-0 στο 32’! Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, δεν υπήρξε αντίδραση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…

Β’ ημίχρονο:

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, έγινε… το απίστευτο! Τρία γκολ σε περίπου τρία λεπτά και το ματς απέκτησε φοβερό ρυθμό και ενδιαφέρον! Οι γηπεδούχοι με την προβολή του Νάνι από σέντρα – σουτ του Ρούνεϊ στο 51’ μείωσε, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση, ο Κλιντ Ντέμπσεϊ εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Λίντεργκαρντ σε σουτ του Μπέιλ για να πλασάρει από κοντά για το 3-1! Ξανά όμως, η Γιουνάιτεντ μείωσε σε 3-2 με τον Καγκάβα να βρίσκει το στόχο από κάθετη μπαλιά του Φαν Πέρσι στο 53ο λεπτό! Οι «κόκκινοι διάβολοι» παραπονέθηκαν δικαίως για πέναλτι στον Καγκάβα στο 59’, όταν ανατράπηκε από τον Γουόκερ, ενώ ο Ρούνεϊ στο 61’ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι από απευθείας φάουλ. Οι ευκαιρίες… χάνονταν η μια πίσω απ’ την άλλη από τη Γιουνάιτεντ, αλλά όση πίεση κι αν άσκησε, η πολυπρόσωπη άμυνα της Τότεναμ δεν της επέτρεψε να ισοφαρίσει και να ψάξει μια επική ανατροπή. Ο Μάικλ Κάρικ με γυριστή κεφαλιά στο 85’ έστειλε τη μπάλα ξανά στο δοκάρι, ενώ λίγο αργότερα, ο Εβρά με κεφαλιά είδε τον Φρίντελ να μπλοκάρει.


M2-3T www.fasthighlights.com από fasthighlights2013

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Λίντεργκαρντ, Ράφαελ, Εβρά, Φέρντιναντ (90’ Ερνάντεζ), Έβανς, Γκιγκς (46’ Ρούνεϊ), Κάρικ, Νάνι, Σκόουλς, Καγκάβα (78’ Γουέλμπεκ), Φαν Πέρσι

Τότεναμ: Φρίντελ, Βερτόνχεν, Γκαλάς, Γουόκερ, Κόλκερ, Ντέμπσεϊ (69’ Σίγκουρντσον), Λένον, Μπέιλ, Σάντρο, Ντεφό (90’ Ντόουσον), Ντεμπελέ (83’ Χάντλστοουν)