Σεβασμός στις κερκίδες, ασέβεια στο γήπεδο

Οι οπαδοί των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «δίδαξαν» ποδοσφαιρικό πολιτισμό, όμως ο Μαρκ Χάλσι φρόντισε να χαλάσει τη γιορτή. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πέρασαν με σκορ 2-1 από το «Anfield», με τους γηπεδούχους να έχουν σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι «κόκκινοι», Στίβεν Τζέραρντ, Ράφαελ και Ρόμπιν Φαν Πέρσι τα γκολ.



Σεβασμός στις κερκίδες, ασέβεια στο γήπεδο

Μία ενθουσιώδης Λίβερπουλ, μία αμήχανη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ένας διαιτητής που χάλασε τη γιορτή ήταν οι πρωταγωνιστές στην παράσταση του «Anfield».

Σε ένα ματς που τα είχε όλα, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτερη της Γιουνάιτεντ, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να απαντήσουν άμεσα στο γκολ του Τζέραρντ και στη συνέχεια να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα, με τον Φαν Πέρσι να σκοράρει το νικητήριο γκολ.

Σοβαρά παράπονα από τη Λίβερπουλ για τις αποφάσεις του διαιτητή, με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Λουίς Σουάρες, ενώ έντονες αντιδράσεις υπάρχουν και για το πέναλτι που δόθηκε υπέρ της Γιουνάιτεντ, αλλά και για την αποβολή του Τζόνζο Σέλβι στο 38’.

 

Α’ Ημίχρονο

Τα όσα έγιναν πριν τη σέντρα έδωσαν δύναμη στους παίκτες της Λίβερπουλ, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν στο ματς ιδιαίτερα παθιασμένα και τη Γιουνάιτεντ να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Ο Τζέραρντ ήταν αυτός που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, με το σουτ του να καταλήγει ελάχιστα άουτ στο 9’, την ώρα που οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έψαχναν τρόπο να κρατήσουν την μπάλα στο χώρο του κέντρου.

Με όπλο της το πάθος και τη δύναμη, η Λίβερπουλ πήρε τον έλεγχο του αγώνα, με την ανάπτυξή της ωστόσο να είναι μονοδιάστατη, αφού όλες οι προσπάθειες των παικτών ήταν από τη δεξιά πλευρά. Εκεί ο Ραχίμ Στέρλινγκ ταλαιπωρούσε τον Πατρίς Εβρά, με τον Λουίς Σουάρες να κινείται μέσα και έξω από την περιοχή και να δημιουργεί κι αυτός κινδύνους.

Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα έγινε στο 38’, όταν ο Σέλβι πήγε με δύναμη και με τις τάπες στα πόδια του Έβανς, με το διαιτητή της αναμέτρησης να αποβάλει τον μέσο των «reds» με απευθείας κόκκινη κάρτα. Οι παίκτες της Λίβερπουλ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την αυστηρότητα της απόφασης και για τη μη παρατήρηση του Έβανς με κάρτα, ο οποίος πήγε με τα δύο πόδια στη διεκδίκηση της μπάλας, και έχασαν το ρυθμό τους, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται χωρίς να αλλάξει κάτι στο 0-0.

 

Β’ Ημίχρονο

Γκολ από τα αποδυτήρια για τη Λίβερπουλ, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν με τον Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος έπιασε τον Φάουλερ στα 6 γκολ κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Ο αρχηγός των «reds» έγινε αποδέκτης της μπάλας, μετά από ωραίες ενέργειες των Σούσο και Γκλεν Τζόνσον, έκανε ωραίο κοντρόλ και με \αριστερό  σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και το Kop στα ουράνια. Η χαρά των φίλων της Λίβερπουλ, όμως, κράτησε λίγο, αφού ο Ράφαελ στο 51’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Βραζιλιάνο άσο να παγώνει το «Anfield». Ο δεξιοπόδαρος αμυντικός έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Σίνζι Καγκάβα, έφερε την μπάλα στο αριστερό και με εξαιρετικό σουτ έκανε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και με τον Σουάρες να παίρνει πάνω του όλη την ομάδα προσπάθησαν για το γκολ που θα τους έδινε ξανά το προβάδισμα. Ο Άντερς Λίντεγκααρντ έδειξε τα αντανακλαστικά του στις περιπτώσεις που οι «κόκκινοι» απείλησαν, ενώ από την πλευρά των γηπεδούχων υπάρχουν διαμαρτυρίες για ένα πέναλτι, το οποίο δεν καταλογίστηκε υπέρ τους. Στο ριπλέι της φάσης φαίνεται πως ο Έβανς παίρνει το πόδι του Σουάρες, με τον Χάσλι να διατάζει τη συνέχεια του αγώνα.

Στο 81’ο διαιτητής του ματς έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά που «έκαιγε» στις εξέδρες, με τον Χάσλι να καταλογίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκλεν Τζόνσον πάνω στον Αντόνιο Βαλέντσια. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, η απόφαση δεν άλλαξε, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι σκόραρε από τα 11 μέτρα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε με το «τρίποντο» από το Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έμεινε για πέμπτο ματς χωρίς νίκη, πραγματοποιώντας το χειρότερο ξεκίνημα εδώ και 101 χρόνια!

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΛίβερπουλΡέινα – Κέλι, Σκρτελ, Άγκερ (Κάραγκερ 80'), Τζόνσον – Άλεν, Τζέραρντ, Σέλβι – Μπορίνι (Σούσο 46'), Σουάρες, Στέρλινγκ (Χέντερσον 66')

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Λίντεγκααρντ – Ράφαελ (Γουέλμπεκ 89'), Φέρντιναντ, Έβανς, Εβρά – Βαλέντσια, Κάρικ, Γκιγκς, Νάνι (Σκόουλς 46') – Καγκάβα (Ερνάντες 81')– Φαν Πέρσι