Έχει η Τότεναμ το Know-how;

Είναι η δεύτερη φορά που αρθρογραφώ στην συγκεκριμένη στήλη. Την πρώτη φορά είχα προσπαθήσει να αναλύσω όσο καλύτερα μπορώ το roster της Chelsea και τις πιθανότητές της να κάνει κάτι καλό φέτος. Λέω σήμερα να μετακινηθούμε ελαφρώς παραδίπλα (παραμένοντας στην πρωτεύουσα της Αγγλίας) για να δούμε τι γίνεται στην Tottenham.   



Έχει η Τότεναμ το Know-how;
Θετικό ξεκίνημα; Σίγουρα όχι! Αυτή θα μπορούσε να είναι κάλλιστα η απάντηση των φίλων της Tottenham σχετικά με τα πρώτα της αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.
 
Newcastle-Tottenham 2-1: Παρά το ξεκίνημα με το... αριστερό για την αρμάδα του Villas-Boas, η πρεμιέρα δεν άφησε αποκλειστικά πικρή γεύση! Και αυτό γιατί αφενός οι Spurs έπαιξαν καλά (μέχρι και δοκάρι είχαν), αφετέρου μία ήττα στο Saint James Park είναι πάντα εντός προγράμματος! Εξάλλου ακολουθούσαν δύο εντός έδρας παιχνίδια, τουτέστιν 6 βαθμοί προς διεκδίκηση.
 
Tottenham-West Brom 1-1: Αυτό ναι! Είναι ΓΚΕΛΑ! Ειδικά με τον τρόπο που ήρθε. Οι πετεινοί όχι μόνο δεν έπεισαν με την εν γένει εικόνα που παρουσίασαν. Όχι μόνο χρειάστηκε ο Assou-Ekotto να σκοράρει (αριστερός μπακ)! Κατάφεραν να δεχτούν την ισοφάριση στην τελευταία ευκαιρία της West Brom έπειτα από ένα... 5λεπτο volley στα καρέ του Brad Friedel! Παιδαριώδη αμυντικά λάθη, έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, σωρεία άγχους και οι πρώτες καμπάνες για τον Villas-Boas ξεκίνησαν να χτυπούν.
 
Tottenham-Norwich 1-1: "Πάλι; Είναι δυνατόν;" Κι όμως είναι! Στο ίδιο έργο θεατές στο White Hart Lane την τρίτη αγωνιστική. Μία από τα ίδια και στο τέλος χαμογέλασαν τα "καναρίνια" που με γκολ στις καθυστερήσεις δικαιώθηκαν για την επιμονή τους. Επισκιάστηκε και το (εξαιρετικό κατά τα άλλα) ντεμπούτο με γκολ του Moussa Dembele, ο οποίος φάνηκε να γεμίζει το κέντρο της Tottenham και σίγουρα αποτελεί σπουδαίο εργαλείο για τον οποιονδήποτε προπονητή.
 
Reading-Tottenham 1-3: ΣΥΝΟΧΗ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ. Τα παρουσίασε όλα η ομάδα του Villas-Boas. Η διακοπή της Premier League φαίνεται λειτούργησε ευεργετικά για τους Λονδρέζους, οι οποίοι δούλεψαν πάνω στις αδυναμίες τους, διόρθωσαν τα λάθη τους και με έναν αναγεννημένο Defoe καθάρισαν τους ενθουσιώδεις νεοφώτιστους! Στα αρνητικά το γεγονός πως επί τέταρτο συνεχόμενο ματς η άμυνα δέχεται γκολ.
 
 
Είναι και η πειθαρχία
 
Εκτός του αγωνιστικού κομματιού, ο Villas-Boas καλείται να παλέψει με μία ακόμη (προσωπική του θεωρώ) αδυναμία! Ήρθε ο Lloris και κατάφερε μέσα σε μία μόλις εβδομάδα να σηκώσει ανάστημα και να παραπονεθεί επειδή ακόμα δεν παίζει!! Συμφωνώ, είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας και σίγουρα ικανότερος του φιλότιμου Friedel. Δεν γίνεται όμως ο φέρελπις Πορτογάλος τεχνικός, πέρισυ να μην τα πήγαινε καλά με τους ηγέτες και παλιοσειρές της Chelsea Terry, Lampard, Drogba και φέτος με έναν νεοσύλλεκτο σε άλλη ομάδα να συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα!
 
Η άποψή μου για τον Boas είναι πως πρόκειται για άψητο, υπερεκτιμημένο προπονητή! Δεν έχει αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία, ώστε να κοουτσάρει στο υψηλότερο επίπεδο της Αγγλίας. Φυσικά αμοίβεται καλά από τις... αποζημιώσεις των συμβολαίων του! Τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα βγαίνει ωφελημένος.
 
Η Tottenham όπως κάθε χρόνο έχει αξιόλογο ρόστερ. Έχει σταθερά, ρόστερ για την πρώτη 7άδα! Οι Dembele και Dempsey συνθέτουν ένα απίστευτο δίδυμο στα χαφ, το οποίο όμως πρέπει να δέσει, ενώ και ο Vertonghen είναι εξαιρετικός αμυντικός. Σε συνδυασμό με τους... all time classic Bale, Walker, Defoe, Adebayor ο Villas-Boas ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να απαντήσει σε πολλούς (μεταξύ των οποίων και εμένα). Είδωμεν...
 
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!
 
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ