Ζήτησε συγγνώμη ο ΜακΚένζι!

Συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του «Χίλσμπορο» ζήτησε ο Κέλβιν ΜακΚένζι, ο πρώην διευθυντής της «Sun» που φέρει την ευθύνη για τον τίτλο του άρθρου «The Truth», το οποίο δημοσιεύτηκε λίγες μόλις ημέρες μετά την τραγωδία του Απριλίου του 1989.



Ζήτησε συγγνώμη ο ΜακΚένζι!

Αφού πρώτα τόνισε πως οφείλει μια «μεγάλη συγνώμη στους ανθρώπους του Λίβερπουλ για τον συγκεκριμένο τίτλο» ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είχα παραπλανηθεί εντελώς. Πριν 23 χρόνια που είχε παραδοθεί ένα αντίγραφό από ένα έγκυρο πρακτορείο ειδήσεων του Σέφιλντ, στο οποίο ένας αξιωματούχος της αστυνομίας και ένας βουλευτής προχωρούσαν σε σοβαρές καταγγελίες κατά των φιλάθλων που βρίσκονταν στο γήπεδο. Δεν υπήρξε λόγος να μην τα πιστέψω όλα αυτά και να πω ψέματα στη κοινή γνώμη για μια τέτοια καταστροφή».

Στις 19 Απριλίου 1989, λίγες ημέρες μετά τα όσα συνέβησαν στο Χίλσμπορο και οδήγησαν στο θάνατο 96 οπαδών των «κόκκινων», η αγγλική εφημερίδα κυκλοφόρησε με εξώφυλλο «The Truth» και κεντρικό άρθρο, στο οποίο ανέφερε πως αρκετοί οπαδοί της Λίβερπουλ σκύλευσαν τους νεκρούς φιλάθλους.

Στην ιστοσελίδα της, η εφημερίδα SUN φρόντισε να αποκαταστήσει την αλήθεια αναφέροντας πως η αστυνομία όχι μόνο απέτυχε να σώσει τους οπαδούς, αλλα τους κατηγόρησε κιόλας.